19.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Θερμό επεισόδιο» Tζάκρη με Παφίλη – Η μπηχτή της Ντ. Μπακογιάννη

Ημερομηνία:

Με βαριές κουβέντες εκατέρωθεν συγκρούστηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Θανάσης Παφίλης και η Θεοδώρα Τζάκρη κατά της διάρκεια της συζήτησης του προγραμματισμού της συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει τα αίτια για τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης» κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θανάση Παφίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος είχε ως εξής:

Θ. Τζάκρη: Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ

Θ. Παφίλης: Δεκανίκι της Ν.Δ είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της Ν.Δ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες.

Στην σύγκρουση παρενέβη και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που με σαρκασμό σχολίασε απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ: «Καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα», προφανώς αναφερόμενη σε φράση που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί θα γίνει στην Ολομέλεια η συζητηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε το ΚΚΕ για τα Τέμπη.

Σημειώνεται πως αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών, κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ.

Με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητάει να διερευνηθούν τυχόν πράξεις και παραλείψεις των δύο πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική Επιτροπή απαιτεί 151 ψήφους και μία πιθανή απόρριψη του αιτήματος, σύμφωνα με το ΚΚΕ, μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του δρόμου για την απόδοση ποινικών ευθυνών, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης.

H πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή απαιτεί 120 ψήφους και εξετάζει το σύνολο των πολιτικών και ποινικών ευθυνών και κατατέθηκε μετά και το σχετικό αίτημα του συλλόγου οικογενειών και συγγενών των 57 θυμάτων, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, από το 1997, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, οπότε και ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ