17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι

Ημερομηνία:

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του 42χρονου αστυνομικού ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση.

Έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί στον ανακριτή. Για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντιδράσεων – και μετά την χθεσινή ένταση – έξω από το δικαστικό Μεγαρο Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός έφτασε με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας χειροπέδες.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Η κατάθεση του αστυνομικού

«Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε να εμβολίσει τη μηχανή με τους συναδέλφους αστυνομικούς που ήταν μπροστά και αριστερά του οχήματος. Πυροβόλησα δύο φορές μία στον αέρα και μία προς την πλευρά που ήταν το όχημα και όλα αυτά την ώρα που ήμασταν εν κινήσει και το όχημα επιχειρούσε να εμβολίσει και πάλι την προπορευόμενη μηχανή με τους συναδέλφους…».

Με αυτά τα λόγια, φέρεται να περιέγραψε τις κινήσεις του την ώρα της αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, ο 34χρονος αστυφύλακας που πυροβόλησε τον ανήλικο οδηγό του αγροτικού οχήματος. Η βολή που -κατά τον ίδιο- είχε ως στόχο την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, κατέληξε στο κεφάλι του 16χρονου, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο αστυνομικός φαίνεται να ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δύο φορές ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε να εμβολίσει δύο από τις μοτοσυκλέτες συναδέλφων του, που κινούνταν η μία μπροστά από το καταδιωκόμενο όχημα και η δεύτερη μπροστά και αριστερά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...