16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 44χρονη στη Χαλάστρα – Είχε εμβολιαστεί 14 ώρες πριν με AstraZeneca

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το politispress η 44χρονη γυναίκα πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών εμβολιάστηκε την Δευτέρα 3-5-2021 στις 12:40 το μεσημέρι.

Ο σύζυγός της είπε ότι μέχρι το απόγευμα όλα ήταν καλά αλλά το βράδυ η γυναίκα ανέβασε δέκατα και πήρε ένα αντιπυρετικό. Γύρω στις 3:30-4:00 επήλθε το μοιραίο και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ.

“Δεν μπορεί να ταΐζεις σάπιο κρέας στην ταβέρνα σου, επειδή έχεις αγοράσει μεγάλη ποσότητα με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να πάει χαμένο” είπε ακόμη ο σύζυγος της 44χρονης που υποστήριξε ότι η γυναίκα του ήταν υγιέστατη και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ωστόσο, η 44χρονη Μάρθα φαίνεται να είχε περάσει ένα μικρό έμφραγμα, αλλά το ακριβή αίτια του θανάτου θα ανακοινωθούν όταν θα γίνει μία πιο λεπτομερής εξέταση παρουσία και ενός ιατροδικαστή της οικογένειας.

Νωρίτερα, η επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα, ανέφερε τον πρώτο θάνατο ενός ασθενούς από μια σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca.

Θεοδωρίδου: Θα γίνει σχολαστική μελέτη του περιστατικού

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο περιστατικό θανάτου της 44χρονης γυναίκας. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών συλλυπήθηκε τους οικείους της και ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό μελετάται με προσοχή, ωστόσο τόνισε ότι στη σορό της γυναίκας έγινε νεκροψία – νεκροτομή και πρόσθεσε:

«Μόλις το πληροφορηθήκαμε, αναζητήσαμε πληροφορίες. Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό, το γεγονός έλαβε χώρα μια μέρα μετά. Γι’αυτό υπάρχει και λεπτομερής έλεγχος στα αίτια θανάτου. Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων. Φαίνεται ότι υπήρξε ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρων. Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως σε όλα τα περιστατικά», είπε αρχικά η αναισθησιολόγος.

«Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά θρομβώσεων, παραμένει ως πιθανό το ένα περιστατικό που έχει δηλωθεί από τις αρχές του εμβολιασμού. Τα στοιχεία καταγράφονται και μας δίνονται για όλα τα περιστατικά θρομβώσεων, εμφραγμάτων ή πνευμονικών εμβολών. Δεν πρέπει να μπούμε σε αναφορά αριθμών, αφού η αξιολόγησή τους πρέπει να γίνεται με αναγωγή στον γενικό πληθυσμό. Το βασικό είναι ότι υπάρχει μια ευαισθητοποίηση όλο και μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου για καταγραφή οποιασδήποτε παρενέργειας. Ο αριθμός τους, όμως, παραμένει χαμηλός», κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...