18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Θετικά μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Κρήτη, εκφράζουν παράγοντες του τουρισμού με βάση τα μηνύματα των αγορών του εξωτερικού. Πολλοί εκτιμούν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία και η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά θα στρέψουν τους Ρώσους σε νέους τουριστικούς προορισμούς, με την Ελλάδα και την Κρήτη να εισπράττουν μεγαλύτερο μερίδιο.

Οι προκρατήσεις, πάντως, δεν δίνουν ακόμη ξεκάθαρη εικόνα, αλλά βαίνουν αυξανόμενες και υπόσχονται μια μάλλον πολύ καλή τουριστική χρονιά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις, τα στοιχεία είναι ακόμη μη επαρκή. Σε ορισμένες χώρες προέλευσης τουριστών, όπως Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία και Ρωσία, είμαστε πίσω». Τόνισε, ωστόσο, πως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται «διόρθωση» προς το καλύτερο. «Αν στη χώρα μας έχουμε σταθερότητα, θα πάμε καλά» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις εκ μέρους Τούρκων επισκεπτών, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, για την ώρα είναι μειωμένες κατά 30% με 40% από την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Σχολίασε όμως: «Θα επωφεληθούμε σίγουρα, αλλά όχι τώρα. Θα πάρουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Σημειώνεται ότι η Κρήτη έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπου μέσω της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάσθηκε σε όλες τις πτυχές του το προϊόν του νησιού αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, γεγονός που θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει και φέτος τον τουρισμό του νησιού. Επιπλέον, η Κρήτη στοχεύει και στη ρωσική αγορά, καθώς αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί των Ρώσων ήταν έως πρόσφατα η Αίγυπτος και η Τουρκία, χώρες που λόγω πολιτικών εξελίξεων, αξιολογούνται από τους Ρώσους ως μη ενδεικνυόμενες για τουρισμό.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε τις τελευταίες ημέρες και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον γγ του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και με μεγάλους Ρώσους tour operators με στόχο να στηριχθεί η ροή των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα και την Κρήτη με κάθε δυνατό τρόπο, την προσεχή τουριστική περίοδο.

Στις συνολικά τέσσερις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων ρωσικών τουριστικών οργανισμών, των Tez tour, Coral, Pegas Travel και Anex Tour, έγινε ενημέρωση από τους tour operators για τον φετινό σχεδιασμό τους, σχετικά με τη ροή των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα και την Κρήτη και εξετάστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία.

Ο κ. Βαμιεδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του πως το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία θα είναι ικανοποιητικό τη φετινή περίοδο. Συμπλήρωσε ωστόσο: «Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ρωσία, δεν πρέπει να κυριαρχήσει από την πλευρά μας εφησυχασμός και υπέρμετρη αισιοδοξία».

«Οι συντονισμένες δράσεις υπουργείου, ΕΟΤ και αυτοδιοίκησης στέλνουν θετικό μήνυμα στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Κοινός στόχος όλων είναι να επιλυθούν πρακτικά θέματα όπως το θέμα της Visa, να ενισχυθούν περισσότερο τα δύο άκρα της τουριστικής περιόδου και να υποστηριχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2016 ως Έτος Ελλάδας-Ρωσίας. Σύντομα πάντως, θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις και με τουριστικούς πράκτορες μεγάλων τουριστικών οργανισμών και άλλων χωρών, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των κρατήσεων προς την Ελλάδα, αφού λόγω του ευμετάβλητου και ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος, αναμένεται και φέτος μεγάλος όγκος κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Επίσης αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από τη διεθνή έκθεση Τουρισμού της Βιέννης στα μέσα Ιανουαρίου με 700 εκθέτες από 70 χώρες».

ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...