14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Σκουλάς, ο θρυλικός Καρβάλιο – Στα Ανώγεια η ταφή του

Ημερομηνία:

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στον δικηγόρο Βαγγέλη Σκουλά τον επονομαζόμενο και “Καρβάλιο”. Η εξώδιος ακολουθία εψάλη στις 12.30 το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο ενώ θα ταφεί στα Ανώγεια.

Ο γνωστός δικηγόρος, πρωτεργάτης του συνεταιριστικού κινήματος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ – γιος του Θρύλου της Αντίστασης Παπα Γιάννη Σκουλά και ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών – έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Βαγγέλης Σκουλάς πήρε το προσωνύμιο Καρβάλιο καθώς τον συσχέτισαν με τον Πορτογάλο επαναστάτη των γαρυφάλων Καρβάλιο λόγω των δημοκρατικών αγώνων στους οποίους ήταν πάντα παρών. Ο ίδιος ήταν ένα από τα ισχυρά και διακεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πάντα στο πλευρό της οικογένειας Παπανδρέου.

Συλληπητήρια ΠΑΣΟΚ

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του, Βαγγέλη Σκουλά, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο Βαγγέλης Σκουλάς «γιος του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Παπαγιάννη Σκουλά, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Α. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, υπήρξε πάντα μπροστάρης στους πολιτικούς, κοινωνικούς αγώνες, αλλά και στο συνεταιριστικό κίνημα.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του την Κρήτη, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρέμεινε σθεναρός και ακούραστος μαχητής μέχρι το τέλος».

«Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου από την πλευρά της με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Σκουλά . “Ο Βαγγέλης Σκουλάς υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος και προσέφερε τα μέγιστα στη προσπάθεια για την αλλαγή στη χώρα.

Η μακρόχρονη προσφορά του στους δημοκρατικούς αγώνες του λαού του Ηρακλείου και ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού θα παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Συλλυπητήριο μήνυμα Β.Κεγκέρογλου για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά

Στο άκουσμα της είδησης για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τα παρακάτω:

«Ο Βαγγέλης Σκουλάς που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος, σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με μοναδικό στόχο την προαγωγή της Δημοκρατίας.

Ο γνωστός δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, γιος του θρύλου της Αντίστασης παπά-Γιάννη Σκουλά έχει αφήσει και ο ίδιος ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία, με τους δημοκρατικούς αγώνες του και την προσφορά του, δικαιολογώντας απόλυτα το χαρακτηρισμό του ως ο Έλληνας «Καρβάλιο».

"google ad"

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συμβάλλοντας και εκείνος με τη σειρά του ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί στα χρόνια της μεγάλης «αλλαγής»

Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου»

Να θυμήσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στα Ανώγεια,παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Παπαγιάννη Εμμ.Σκουλά (1903-1966),ενός από τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης με σπουδαία δράση κατά των Γερμανών στην Κατοχή.

Το άγαλμα στήθηκε στο Περαχώρι έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας

Πηγή: cretalive.gr, ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...