19.4 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Θλίψη στην Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή στα 29 του ο ταλαντούχος λαουτιέρης Ραφαήλ Φυντικάκης

Ημερομηνία:

Η μουσική κοινότητα των Χανίων και όλης της Κρήτης αποχαιρετά έναν νέο καλλιτέχνη που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο παραδοσιακό λαούτο – Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στην Πάνω Σούδα.

Βαθιά θλίψη σκόρπισε στα Χανιά, αλλά και στον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης, η είδηση του πρόωρου θανάτου του Ραφαήλ Φυντικάκη, ενός εξαιρετικά ταλαντούχου λαουτιέρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Ο νεαρός μουσικός, αγαπητός και ενεργός στις παραδοσιακές και έντεχνες μουσικές σκηνές του νησιού, έδινε μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας, την οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική μουσική οικογένεια, αλλά και σε όλους όσοι τον γνώρισαν επί σκηνής και εκτός.

Η τελευταία πράξη: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου η κηδεία

Η εξόδιος ακολουθία του Ραφαήλ Φυντικάκη θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 15:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πάνω Σούδα. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 14:00, προκειμένου φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς να μπορέσουν να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του Τιμίου Σταυρού, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με τη συνοδεία αγαπημένων προσώπων και, πιθανότατα, των ήχων του λαούτου — του οργάνου που χαρακτήρισε τη σύντομη αλλά σημαντική πορεία του.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ