15.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Θλίψη στον δικηγορικό κόσμο των Χανίων – Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βεργανελάκης

Ημερομηνία:

Με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει τη «μεγάλη θλίψη» του δικηγορικού κόσμου μετά τον θάνατο του δικηγόρου Μιχάλη Βεργανελάκη.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον εκλεκτό και καταξιωμένο συνάδελφο Μιχάλη Βεργανελάκη που επί 50 συναπτά έτη τίμησε τη Δικηγορία και το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

Ο Μιχάλης Βεργανελάκης ήταν όλα αυτά τα έτη μια κολώνα για το Σύλλογό μας και μπροστάρης σ’ όλους τους αγώνες για τη Δικηγορία, τη Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια των Χανίων. Ιδιαίτερα μαχητικός, με ανεξάντλητες δυνάμεις αφιέρωσε τη ζωή του υποστηρίζοντας με την υψηλή νομική του επάρκεια και γνώση και με απαράμιλλο πάθος τις υποθέσεις και τους εντολείς του.

Με αισθητή παρουσία στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δημιουργός και πρωταγωνιστής στις κάθε φύσεως εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση των συναδέλφων του και όχι μόνο. Ο Μιχάλης Βεργανελάκης έγραψε ιστορία στο Δ.Σ.Χ και θα μείνει στην ιστορία του Συλλόγου μας και στις καρδιές μας.

Γι’ αυτό ο Σύλλογός μας σήμερα πενθεί τον πρόωρο χαμό του. Ο Δ.Σ.Χ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Να είναι αιώνια η μνήμη του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ