Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο ανιψιός της μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η Ελπίδα Μπραουδάκη ήταν μια από τις πιο σεμνές παρουσίες του θεάτρου.
Γεννημένη στην Κρήτη, η ηθοποιός έλαβε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, αλλά και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Η Ελπίδα Μπραουδάκη έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σύμφωνα με τον ανιψιό της είχε παίξει σε πάνω από 100 ταινίες του ’60 και του ’70.
Σημαντική ήταν η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Χορεύοντας στη σιωπή» (2002), «Η αγάπη ήρθε από μακριά» (2002), «Μη μου λες αντίο»(2004), «Ανατομία ενός εγκλήματος» και άλλες.
Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη το 1990 και 2000. «Ήταν ένας ανοικτός άνθρωπος με πολλά χαρίσματα. Θυμάμαι που σε έπαιρναν τηλέφωνο να κάνεις κάποια διαφήμιση και έλεγες “όχι πάρτε καμιά νέα κοπέλα”» γράφει στην ανάρτησή του ο ανιψιός της ηθοποιού Ελπίδας Μπραουδάκη για τον θάνατό της.
Παντρεύτηκε την δεκαετία του ’70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη, αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. «Δάνεισε» τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές. Είχε οργανώσει και αναπτύξει θεατρικό εργαστήρι στα Χανιά και καθοδήγησε πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το θέατρο και την ηθοποιία.
«Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας» (1967)
«Κορίτσια στον ήλιο» (1968)
«Καταραμένη αγάπη» (1968)
«Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα» (1968)
«Κακός, ψυχρός και ανάποδος» (1969)
«Η αρχόντισσα του λιμανιού» (1969)
«Στον ίλιγγο της ζωής» (1969)
«Καλάβρυτα 1821» (1970)
«Ευδοκία» (1971)
«Αδέλφια μου αλήτες πουλιά» (1971)
«Πως καταντήσαμε Σωτήρη» (1972)
«Η αμαρτία της ομορφιάς» (1972)
«Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο» (1995)
«Αμέρικα» (1999)
«Αλεξάνδρεια» (2001)
«Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές αθόρυβες ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας σε μία απποχαιρετιστήρια δημοσίευση που έκανε στη σελίδα του Facebook.
«ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ (1941-2021)
“Εφυγε” σήμερα η εξαιρετική ηθοποιός και μεταφράστρια Ελπίδα Μπραουδάκη. Γεννημένη στην Κρήτη έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού Ελληνικού κιν/φου. Σημαντική η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το “Χορεύοντας στη σιωπή” (2002)”, “Η αγάπη ήρθε από μακριά” (2002) “Μη μου λες αντίο”(2004), “Ανατομία ενός εγκλήματος” κ.α…
Παντρεύτηκε την δεκαετία του ΄70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. ”Δάνεισε” τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές.
Την γνωστοποίηση του θανάτου της έκανε σήμερα ο ανιψιός της Giannis Stathoudakis Marinero Marinero μέσω του FΒ: “ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΘΕΙΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟ (ΜΠΡΟΝΙΕΡΟ) ΑΠΟΚΩΡΟΝΟΥ. ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ……. ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ …ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ……ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60 ΚΑΙ 70. ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990 ΚΑΙ 2000. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕΣ “ΟΧΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΑ”!!!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΑ.»
Καλο ταξιδι σε μια απο τις πιο σεμνες αθορυβες ταλαντουχες παρουσιες του θεάτρου μας
Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Tuesday, July 6, 2021