21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Ασθενής σε αμόκ λόγω στερητικού συνδρόμου άρπαξε νοσοκόμα από τον λαιμό και έσπασε τα πάντα στον θάλαμο

Ημερομηνία:

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου όταν αλλοδαπός ασθενής που νοσηλευόταν σε θάλαμο της κλινικής όντας σε κατάσταση παροξυσμού από στερητικό σύνδρομο επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια και σε μία αποκλειστική νοσοκόμα που έσπευσε να βοηθήσει τη συνάδελφό της.

Ο ασθενής επιτέθηκε αρχικά στη νοσηλεύτρια της βάρδιας και στη συνέχεια όταν η αποκλειστική νοσοκόμα προσπάθησε να παράσχει συνδρομή, κινδύνευσε και η ίδια αφού ο άνδρας που βρισκόταν σε αμόκ και κατέστρεφε τα πάντα μέσα στον θάλαμο, την άρπαξε από τον λαιμό και την έσφιγγε. Χρειάστηκε η επέμβαση πέντε ανδρών ώστε η κοπέλα να ξεφύγει από τα χέρια του ασθενή, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο κοπέλες, παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασαν δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και περέμειναν στον θάλαμο προσπαθώντας να επαναφέρουν την τάξη και την γαλήνη.

Το περιστατικό, το οποίο επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης, περιγράφει με τρόπο γλαφυρό αναγνώστρια του cretalive σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

“Σκηνές τραγικές χθες (σ.σ. την Τρίτη) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου στην Νευροχειρουργική Κλινική, ασθενής με σύνδρομο στέρησης επιτέθηκε στην νοσηλεύτρια βάρδιας που ήταν μόνη της, και σε μια αποκλειστική νοσοκόμα που έτρεξε να βοηθήσει την συνάδελφο της. Η 2η κοπέλα γλίτωσε από τα χέρια του μετά την βοήθεια 5 ανδρών, αφού την είχε πιάσει απ’ τον λαιμό και την έσφιγγε. Έσπασε τα πάντα μέσα στον θάλαμο και οι ασθενείς βρίσκονταν σε πανικό. Δυο κορίτσια πάλευαν μόνες τους μέχρι να έρθει βοήθεια, γιατρός πουθενά. Μετά από αυτά που είδαν τα μάτια μου δεν έχω να πω πολλά. Συγχαρητήρια σ’ αυτά τα δύο κορίτσια, που ενώ κινδύνευσε η ζωή τους, έμειναν εκεί μέχρι τέλους και βοήθησαν. Λυπάμαι που εν μέσω τέτοιας πανδημίας δεν υπάρχουν νοσηλευτές να να επανδρώσουν τα τμήματα, με αποτέλεσμα να είναι μόνο ένας νοσηλευτής στη βάρδια. Κρίμα”.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η διοίκηση του νοσοκομείου όπως επίσης η Ένωση Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...