14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Θρήνος για το Βενιζέλο και την Κατερίνα – Προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά τους από θάλασσα στο Ρέθυμνο και πνίγηκαν!

Ημερομηνία:

Τραγωδία άνευ προηγουμένου, χθες, στην παραλία Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο όπου ο Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ρογδιά και η Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες, απολάμβαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά τους.

Το ζευγάρι, 35 ετών και οι δύο, περίπου στις 9 το βράδυ, αντιλήφθηκε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη θάλασσα. Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

Άνδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν ως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη, λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά από τη θάλασσα μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να ανανήψουν τον άνδρα, καθώς ήταν ο μόνος που έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά τελικά υπέκυψε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον θάνατο των δύο γονέων:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό κολυμβητών σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γεροπόταμου Ρεθύμνου.

Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής και παραπλέον Ε/-Ο/Γ-Τ/Χ προς παροχή συνδρομής. Οι δύο 35χρονοι, ανασύρθηκαν στην ξηρά από παρευρισκόμενους, χωρίς τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου».

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλα τέσσερα άτομα κινδύνευσαν να πνιγούν, με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για δύο άνδρες, έναν Άγγλο 47 ετών και έναν Νορβηγό 44 ετών από τη Νορβηγία, τους οποίους διέσωσαν οι ναυαγοσώστες.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...