21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Θρίλερ με το θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής – Σε έναν μήνα τα πρώτα αποτελέσματα

Ημερομηνία:

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα από το 2019 έως το 2022 από παθολογικά αίτια και μάλιστα έχει προκαλέσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου των κοριτσιών.

Ήδη από την Τετάρτη υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου των μικρών παιδιών με την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης την οποία αποφασίστηκε να διενεργήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής

Αποφασίστηκε δηλαδή να μεταφερθεί ο φάκελος από την Πάτρα στην Αθήνα και, μάλιστα, να το αναλάβει το εν λόγω τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, με τον φάκελλο να διαβιβάζεται τάχιστα στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που θα γίνει θα καταθέσουν οι γιατροί που διαδοχικά καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ετών έτυχε να ασχοληθούν με τα τρία κοριτσάκια, αλλά και οι γονείς. Άγνωστο παραμένει αν θα πάει ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα στην Πάτρα ή θα έρθουν οι γονείς των τριών παιδιών στην Αθήνα.

Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών θα εξεταστούν, ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, ιατροδικαστές, εξειδικευμένοι επιστήμονες αλλά και άνθρωποι το οικογενειακό περιβάλλον.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει και εκταφή των παιδιών.

Όπως σημειώνει ο Γρηγόρης Λέων στο MEGA, ιατροδικαστής, η ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων, νεκροψία – νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές, είναι αυτές που θα δείξουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών.

«Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση».

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

«Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, «το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

Τι δήλωσε ο παππούς των παιδιών

Την ίδια ώρα, ο παππούς των παιδιών μίλησε αποκλειστικά στο Live News του MEGA και περιέγραψε τον ατελείωτο Γολγοθά που περνάει ο ίδιος και η οικογένειά του.

"google ad"

«Η γυναίκα μου αυτήν την στιγμή είναι σε ένα κρεβάτι, δεν μπορεί ούτε να αρθρώσει πρόταση. Προσπαθούσαμε να περάσουμε το σοκ του θανάτου, το δεύτερο που μας έδωσε η ζωή και έφυγε και μας ήρθε το τρίτο. Πόσα να ζήσουμε άλλο;».

Μια οικογένεια να ζει ουσιαστικά επί τρία χρόνια στα νοσοκομεία και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τα τρία αγγελούδια της. Ο παππούς ξεσπάει αφού η οικογένεια δεν πήρε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις από τους γιατρούς.

«Αδιευκρίνιστα αίτια και το μικρό αδιευκρίνιστα αίτια, έφυγε και το μικρό είχε αγενεσία, μία σπάνια αρρώστια που βγαίνει, δεν ξέρω πόσο στον κόσμο, σε ολόκληρο τον κόσμο. Αδιευκρίνιστα το ένα, αδιευκρίνιστα το άλλο. Πες μας, πού είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα Πανεπιστήμια να διευκρινίσουμε τι ήταν τελικά», ξέσπασε ο παππούς των τριών κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς των παιδιών σε δήλωσή τους , αφού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όσους τους συμπαραστάθηκαν στο πένθος τους, ζητούν να μην διακινούνται ανακρίβειες για την κατάσταση της υγείας των παιδιών πριν το θάνατό τους και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εισαγγελική παρέμβαση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...