19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Θυμάμαι, Θυμώνω, Ελπίζω”: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πάλλα με κείμενα από τα 50 χρόνια διαδρομής

Ημερομηνία:

Μετά από 50 χρόνια διαδρομής στη δημοσιογραφία ο συνεργάτης και της εφημερίδας μας Βαγγέλης Πάλλας συγκέντρωσε κείμενα του της τελευταίας τριακονταετίας, στην έκδοση «Θυμάμαι, Θυμώνω, Ελπίζω».

Αγώνες για επιβίωση, πέτρινα χρόνια, διαρκείς αγώνες απέναντι στις διακρίσεις, τη βαρβαρότητα, τα fake news, την παραπληροφόρηση, μαζί με λαούς και ανθρώπους που καταπιέζονται, μέσα από δημοσιογραφικές αποστολές, βρίσκονται στο επίκεντρο του βιβλίου. Παράλληλα ο συγγραφέας, καταγράφει πορείες ανθρώπων, ιδεολογιών, χαρακτήρων και αντιλήψεων.

«Αυτό το βιβλίο επαναφέρει στη μνήμη μερικά από τα γεγονότα, πολιτικά, οικονομικά, διεθνών σχέσεων κ.ά., που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τα τελευταία τριάντα χρόνια» λέει ο Βαγγέλης Πάλλας, αναφερόμενος στο πρώτο σκέλος του τίτλου του βιβλίου. Όσο για αυτά με τα οποία θυμώνει, υπογραμμίζει ότι «το βιβλίο που μιλάει επίσης για θεσμούς, ιδεολογίες, μιλάει δηλαδή για καπιταλισμό, διακρίσεις, ανισότητα, ρατσισμό, ξενοφοβία, για την ιστορία και τις προσπάθειες παραχάραξής της, για ζητήματα, δηλαδή, που έχουν έρθει στο επίκεντρο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Για όλα αυτά θυμώνω αλλά επειδή ο άνθρωπος, καθώς θυμάται το παρελθόν σχεδιάζει το μέλλον, ελπίζω τα περισσότερα απ΄ αυτά τα ζητήματα να διορθωθούν και να μπορέσουμε να μιλάμε πια για έναν κόσμο όπου η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, η ανεκτικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις θα βρουν την ουσιαστική τους υπόσταση. Ίσως είναι η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

Μέσα από το βιβλίο του «Θυμάμαι… Θυμώνω… Ελπίζω…», ο Βαγγέλης Πάλλας περιγράφει ανθρώπινες περιπτώσεις, κριτικάρει αντιλήψεις διακρίσεων, καυτηριάζει απάνθρωπες πρακτικές, καταγράφει και σχολιάζει γεγονότα, αφυπνίζει, γίνεται αυστηρός, σκληρός, ενίοτε στην κριτική του, αλλά καλοπροαίρετος και δίκαιος εν τέλει. Πρωταγωνιστής πάντα ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, σε όλες του τις εκφάνσεις, σε όλες του τις φθορές, σε όλες του του τις αρετές. Σίγουρα ο αναγνώστης μπορεί να διαφωνήσει ή να κριτικάρει, αλλά όλοι θα συμφωνήσουν σε κάποια από τις απόψεις του. «Τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε… Δύσκολα ναι, με αγώνες ναι, με πείσμα ναι, αλλά όχι με αυταπάτες» επισημαίνει ο δημοσιογράφος στον πρόλογο του βιβλίου του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...