24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Θυμάστε τον Εκατομμυριούχο;

Ημερομηνία:

Ο κύριος αυτός, που λίγο εκπροσωπεί και λίγο είναι συνεταίρος της EDF, υπέγραψε με τον Ζερβό της ΔΕΝ για το έργο στην Σπίνα, στις 3/12/2010. Λίγες μέρες αργότερα, μου είχε στείλει φίλος την περίληψη της… περιουσίας του.  Είχε πέσει από €612 εκατομμύρια το 2009, σε €538 εκατομμύρια το 2010. Καταστροφή mon Dieu!.

‘Ολοι εσείς που δεν θέλετε να γίνει το “έργο” στην Σπίνα, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι:  Η περιουσία του κυρίου ανέβηκε στα 700 εκατομμύρια ευρώ το 2011.  Απορώ πώς με τόσα λεφτά δεν σας έχει εξαγοράσει όλους, αλλά ξέρω… της Κρήτης τα βουνά…

Η δουλειά του κυρίου αυτού στην Κρήτη, δεν είναι επένδυση, με την έννοια ότι δεν παίρνει κάποιο ρίσκο να φτιάξει κάτι που θα θέλετε.  Μέσω του Νόμου, που αυτός και η παρέα του υπαγόρευσαν στην όποια Μπιρμπίλη (την θυμάστε αυτήν; Οικολόγος!) σας υποχρεώνει να αγοράζετε, θέλετε δεν θέλετε, αυτό που θα παράγει, σε τιμή 2 και 3 και 4 φορές πάνω από την κανονική. Αρπαχτή! Συν θα  φορολογηθείτε για προσβάσεις και υποδομές,  Εάν δεν τον πληρώσετε, θα σας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.   Αν διαμαρτυρηθείτε για τα βουνά των παππούδων σας, ή για τα νερά του Νομού Χανίων, θα φάτε ξύλο.  Και όλα αυτά τα κάνει για το …καλό σας, για να συμβάλετε και εσείς στην σωτηρία του Πλανήτη και της περιουσίας του κυρίου. Αυτή είναι η Πράσινη Ανάπτυξη.

Κανένα νέο από τον Αρχαιολόγο;

http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ