17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ

Ημερομηνία:

Ο Μπαρμπα Γιώργος έγινε 100 χρονών

Γράφει ο επίτιμος Γραμ. του Ναυτικού Μουσείου Αντ/χος ε.α. Α. ΚΟΝΤΟΣ

Πριν 100 χρόνια την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, οι Έλληνες συνέβαλαν τα μέγιστα με τον οβολό τους στον αγώνα εναντίον του εχθρού του γένους.

Ο πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος, ο Ναύαρχος Κουντουριώτης και ο Ελληνικός Στόλος, κυριάρχησαν στο Ελληνικό Αιγαίο.

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, που πάντοτε συμμετέχει ενεργά σε τέτοια Εθνικά γεγονότα, συνδιοργάνωσε μια γιορτή μαζί με το Π.Ν., τη τοπική αυτοδιοίκηση, το ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος και τον σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρήτης αντάξια της ιστορίας του πλοίου, στο Πνευματικό κέντρο των Χανίων.

Οι τοπικές αρχές, η παρουσία του Αρχηγού του Ελ. Στόλου Αντιναύαρχου Π. Ευασταθίου Π.Ν., καθώς και ο εξαίρετος καθόλα ομιλητής Ναύαρχος Ι. Παλούμπης Π.Ν., μαζί με τη μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας ελάμπρυναν την εκδήλωση.

Η ομιλία του Ναυάρχου κ. Παλούμπη πλούτισε τις γνώσεις μας με περισσότερα ιστορικά γεγονότα, γύρω από την ιστορία και τη δράση του ιστορικού πλοίου.

Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ν.Μ. Κρήτης και το Δ.Σ., μα ιδιαίτερα οτν φίλο και συνάδελφο Διευθυντή του Ν.Μ. κ. Σ. Φαλιέρο και τη Γραμματέα κα Δούκα που μέσα από Δουλειά μηνών παρουσίασαν ένα καταπληκτικό Βίντεο γύρω από τα ναυτικά γεγονότα της εποχής και την ιστορία του πλοίου που καθήλωσαν τους παρευρισκομένους καθώς και τον εκθεσιακό χώρο στον οποίο παρουσιάσστηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Θα σταθώ και στην παρουσία της κας. Κουντουριώτη, μέλος της οικογένειας Κουντουριώτη, από την Ύδρυμα που προσεκόμισε για το γεγονός προσωπικά είδη του Ναυάρχου Κουντουριώτη μοναδικής ιστορικής αξίας, τα περισσότερα των οποίων δώρισε στο Μουσείο.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση και να μην ξεχνάμε πως το Χανιώτικο κοινό, περιμένει παρόμοιες εκδηλώσεις, όπως και κατά το παρελθόν παρουσίαζε το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Συγχαρητήρια

Αναστάσιος Κοντός Αντ/χος ε.α.

Επίτιμος Γεν. Γραμματέας ΝΜΚ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...