25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά του το Μαξίμου παρέχει, μεν, κάλυψη, αλλά στέλνει και «μήνυμα» για προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις επί ευαίσθητων θεμάτων.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, που είναι και ψυχίατρος δήλωσε μιλώντας στο Livemedia πριν από λίγες εβδομάδες ότι «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υποστήριξε μάλιστα πως ένας επιθετικός άνθρωπος «είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, δηλαδή αυτή η επιθετικότητα να εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτής της κοινωνίας, δηλαδή να έχει ένα αξιακό σύστημα το οποίο να εξυπηρετεί την κοινωνία. Δηλαδή, να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας».

Το μέγεθος της κατακραυγής σε βάρος του Δ. Βαρτζόπουλου αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θα τον είχε αποπέμψει τον επόμενο λεπτό, ενώ σχολιάζοντας τα περί «ανασκευής», τόνισε ότι «το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης. […] Τα πιστεύουν όλα αυτά, τι να ανασκευάσουν, είναι στην κοσμάρα τους», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Να αποπεμφθει, ζητά η αντιπολίτευση

Εν τω μεταξύ, την αποπομπή του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις δηλώσεις του περί βιολογικής βάσης των γυναικοκτονιών ζήτησαν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.  «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας τον πρωθυπουργό να δράσει άμεσα, αποπέμποντας τον κ. Βαρτζόπουλο και κάθε κυβερνητικό πρόσωπο που εκφράζεται με ανάλογο τρόπο, καθώς και να προχωρήσει στην ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας.

Την αποπομπή του ζήτησε και η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την έκπληξή της για αναφορές του Γιώργου Φλωρίδη περί επιστημονικής προσέγγισης του υφυπουργού Υγείας. Η ίδια, μιλώντας στο ΟΡΕΝ τόνισε ότι «οι γυναικοκτονίες έχουν το χαρακτήρα της έμφυλης βίας. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός αρνούνται να μπει ο όρος γυναικοκτονία στο νομικό κείμενο του Ποινικού μας Κώδικα».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τις νεοναζιστικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Βαρτζόπουλος;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται, δε, ότι η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σε πολύ υψηλούς τόνους υπογράμμισε ότι «ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος να πάρει τις απόψεις του και να τις ρίξει στον Καιάδα του σκοταδισμού όπου και ανήκουν. Κανένας Βαρτζόπουλος δεν θα… δώσει γραμμή στις θηλυκότητες πώς θα διαχειριστούν το σώμα, την προσωπικότητα και τον ψυχισμό τους. Κανένας Βαρτζόπουλος δεν θα ξεπλύνει τους γυναικοκτόνους, τους βιαστές και τους κακοποιητές. Κανένας Βαρτζόπουλος δεν θα μας γυρίσει πίσω στον 16ο αιώνα. Αν ο Πρωθυπουργός δεν αποπέμψει τον υφυπουργό του σήμερα κιόλας, θα θεωρήσουμε ότι ταυτίζεται με τις επικίνδυνες και αναχρονιστικές αντιλήψεις του».

Κάλυψη με… αποστάσεις

Μπροστά στις σφοδρότατες αντιδράσεις, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκηπαρέχει κάλυψη στον υφυπουργό Υγείας, αν και υπήρξαν και κάποιοι… αστερίσκοι, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι αλήθεια, πως όσοι έχουμε ένα δημόσιο αξίωμα πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί και ακριβείς στις διατυπώσεις μας», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόνισε πως ο Δ. Βαρτζόπουλος «έκανε μία ανάλυση με την επιστημονική ιδιότητα του ως ψυχίατρος. Μετά τις αντιδράσεις -που είναι δικαιολογημένες σε ένα βαθμό, λόγω παρερμηνείας – έσπευσε να εξηγήσει τι είπε και με ποια ιδιότητα». Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο κ. Βαρτζόπουλος προσπάθησε να μιλήσει για μία άλλη διάσταση του θέματος ως ψυχίατρος. Οι απόψεις της κυβέρνησης αποτυπώνονται στην πολιτική της κυβέρνησης».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση...