“Θα δώσουμε σε ιδιώτη την εμπορική εκμετάλλευση του Ελαφονησίου, αν δεν υπάρξει κοινοπραξία με το Δήμο Κανδάνου-Σελίνου”

Δήλωση-βόμβα από το Δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη στην πρωινή εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης “Καλημέρα στις 7” για το θέμα της διαχείρισης του Ελαφονησίου, της δεύτερης πιο δημοφιλούς παραλίας στον κόσμο.

Ετοιμος να προχωρήσει στην παραχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του Ελαφονησίου (στο κομμάτι που του αναλογεί) είναι ο Δήμος Κισσάμου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεργασία για τη δημιουργία μίας κοινοπραξίας με το Δήμο Κανδάνου-Σελίνου.

“Θα το κάνω αυτό μόνο και μόνο για να αποδείξω στο Κράτος, αλλά και στο γειτονικό Δήμο, ότι ένας ιδιώτης δε μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ’ ότι εμείς, αν είμαστε μαζί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.
elafonhsi_25
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που θα δοθεί σε ιδιώτη η εμπορική εκμετάλλευση του Ελαφονησίου, από την πλευρά του Δήμου Κισσάμου, ή του πρώην Δήμου Ιναχωρίου.

“Δε μπορούμε άλλο να δεχόμαστε μόνο εμείς την κριτική για τα κακώς κείμενα στην περιοχή. Πέρυσι “φάγαμε” πρόστιμο 40.000 ευρώ για τις ομπρέλες, ενώ και η πολεοδομία μας επέβαλλε πρόστιμα για το ότι φτιάξαμε τουαλέτες και τα τα ξύλινα μονοπάτια. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα”, σημείωσε ο κ. Σταθάκης, καταλήγοντας ότι “ζητάμε τη συνδιαχείριση με το Δήμο Κανδάνου-Σελίνου και τη δημιουργία κοινοπραξίας, αλλιώς θα προχωρήσουμε στην παραχώρηση σε ιδιώτη”.

“Στο Μπάλο θα επικρατήσει η νομιμότητα, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι”

Εν τω μεταξύ, μείζον θέμα δημιουργείται και στην εξίσου δημοφιλή παραλία του Μπάλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης, η καντίνα του Δήμου είναι παράνομη και δυστυχώς, υπό αυτό το καθεστώς λειτουργίας είναι και ο ιδιώτης που δραστηριοποιείται με ανάλογη επιχείρηση στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου ξεκαθάρισε ότι η καντίνα του Δήμου θα κλείσει και θα απαιτηθεί να κλείσει και η καντίνα του ιδιώτη, “προκειμένου να επικρατήσει η νομιμότητα στο Μπάλο. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε έτσι σε μία περιοχή τέτοιου φυσικού κάλλους, με παράνομες ομπρέλες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ηδη έχουμε ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία”.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι ο Μπάλος θα κλείσει για τα αυτοκίνητα, καθώς θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στην Καλυβιανή, όπου θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα και από εκεί θα μεταφέρονται με λεωφορείο οι επισκέπτες προς το Μπάλο.

“Θα κάνουμε διαγωνισμό για το μεταφορικό έργο. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να το αναλάβει, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μπάλος θα ανοίγει και θα κλείνει συγκεκριμένες ώρες, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο κόσμος θα πρέπει να αποχωρεί στις 7 το απόγευμα και κάτι τέτοιο θα γίνει”, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

NEA TV