23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ιατροδικαστής: Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια κακοποίησης του 12χρονου – Αλυσσοδεμένος 12χρονος για λόγους… «σωφρονισμού»!

Ημερομηνία:

Μια πρωτοφανής υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ξετυλίχθηκε χθες Xανιά με θύμα ένα 12χρονο αγόρι από την Αλβανία. Οι γονείς του φέρεται να τον έδεναν με αλυσίδα δέκα μέτρων στο σπίτι τους στο Μεϊντάνι Χανίων  ως τιμωρία για την.. «αντιδραστική» συμπεριφορά του, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ,όταν το ανήλικο αγόρι εντόπισαν απλοί πολίτες να περιπλανιέται στη περιοχή της Χαλέπας και ζήτησαν τη συμβολή της Αστυνομίας  Οι γονείς συνελήφθησαν με τη αυτόφωρη διαδικασία και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης  οι κάτοικοι της περιοχής που ειδοποίησαν τις αρχές μίλησαν για σκυθρωπό αγόρι που περιπλανιόταν για ώρες στην περιοχή του . ‘όταν κάτοικος της περιοχής προσέγγισε το ανήλικο αγόρι και τον ρώτησε γιατί δεν βρισκόταν στο σχολείο εκείνο αποκρίθηκε ότι έχει μαλώσει με τους γονείς του και δεν πηγαίνει  γιατί δέχεται ξύλο. Στην συνέχεια της προανάκρισης με την βοήθεια ψυχολόγου το αγόρι αποκάλυψε το δράμα που ζούσε τον τελευταίο μήνα.

Από την πλευρά τους οι γονείς που συνελήφθηκαν λίγες ώρες  μετά τον εντοπισμό του μικρού φέρεται να παραδέχθηκαν από τη πρώτη στιγμή τη πράξη τους, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα μέσο διαπαιδαγώγησης προκειμένου να μην κάνει αταξίες.

Το ανήλικο αγόρι συνεχίζει να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ το έργο της ανακριτικής διαδικασίας  θα ενισχύσει και η εξέταση του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί μέχρι ποιος βαθμό έχει φτάσει η κακοποίηση του 12χρονου.

Ιατροδικαστής: Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια κακοποίησης
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μπελιβάνη, το παιδί δεν φέρνει εμφανή σημάδια πρόσφατης κακοποίησης. Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη ωστόσο, το παιδί, που δεν θέλει να επιστρέψει σπίτι του, θα μπορούσε -δεδομένης και της ομολογίας των γονιών του- να μην φέρει εμφανή σημάδια, αλλά να έχει υποστεί το μαρτύριο του εγκλεισμού αλυσσοδεμένο.
Το ψυχολογικό τραύμα, μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλο απ’ ότι το σωματικό, συμπλήρωσε ο κ. Μπελιβάνης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...