20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ιγνάτιου Χατζηνικολάου, Ιερομόναχου και συγγραφέως πολλά εόρτια και ευλογημένα έτη

Ημερομηνία:

Στον Ιγνάτιο Χατζηνικολάου, ενεργόν Ιεροκήρυκα της Εκκλησίας, τον διδάσκαλο του Γένους και συγγραφέα πολλών, υπερτελών ιερών βιβλίων με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής ευχόμαστε εόρτια και ευλογημένα έτη πολλά.

Την Τρίτη, 20η του αυτού μηνός Δεκεμβρίου, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, μαθητού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, διαδόχου των Αποστόλων και επισκόπου Αντιοχείας, μαρτυρήσαντα εν Ρώμη επί αυτοκράτορος Τραϊανού, γεννομένου τροφή των λιονταριών των Ρωμαϊκών αρένων.

Και καθόσον το όνομα εκφράζει την ύπαρξη και τη ζωή, η επιλογή του ονόματος του Αγίου Ιγνατίου από τον π. Ιγνάτιο Χατζηνικολάου, σημαίνει τη βούλησή του να ταυτίσει οικειοθελώς την ύπαρξη και τη ζωή του με τη μαρτυυρική ζωή του Αγίου.

Φαίνεται να παραμένει σταθερός στο στόχο του, να μοιάσει στον Άγιο, τον προσεγγίζει, γι’ αυτό και αγωνίζεται καθημερινά με ήθος Χριστού και λεβεντιά.

Ο π. Ιγνάτιος Χατζηνικολάου, αρχιμανδρίτης εν ενεργεία και πρώην γυμνασιάρχης και λυκειάρχης τοις ρήμασιν των αγίων αποστόλων των αγίων Πατέρων και διδασκάλων των αγίων ομολογητών και μαρτύρων και πάντων των αγίων της αγίας μας Εκκλησίας, πειθόμενος, ξοδεύει τη ζωή του με το λόγο του Θεού, τον οποίο καθιστά περισσότερο κατανοητό στους πιστούς και προφορικά με το κήρυγμα και γραπτά με τα βιβλία του και την πληθώρα άρθρων του σε περιοδικά και εφημερίδες.

Είναι όντως πλούσιο το πνευματικό έργο του π. Ιγνατίου, το οποίο και συνεχίζεται με ιερό πάθος, ιερή, ουράνια θεϊκή ευλογία.

Είναι πράγματι ο π. Ιγνάτιος υπερευλογημένος, χαρισματικός, δυναμικός και παραγωγικό, άξιος της διακονίας του, τον οποίο χαιρόμαστε, απολαμβάνουμε και τιμούμε και ευχόμαστε για τη συνεχή και αδιάκοπη παραγωγική του συγγραφή, να έχει υγεία και δύναμη και έτη πολλά ακόμα και ευλογημένα.

Θέλουμε και δημόσια να τον βεβαιώσουμε ότι τον αγαπούμε, τον τιμούμε και τον καμαρώνουμε.
Είναι άξιος μίμησης των νεότερων, όντας διδάσκαλος των διδασκάλων, οδηγός και καθοδηγητής στο δρόμο του Θεού.

Με τις πρεσβείες και τη δύναμη του Αγίου Ιγνατίου, επισκόπου και μάρτυρος της αγίας μας Εκκλησίας, και με όλη μας την αγάπη, και πάλιν και πολλάκις ευχόμαστε ό,τι καλλίτερο και περισσότερον ευλογημένο για το πρόσωπο και τη ζωή του π. Ιγνατίου, για το παρόν και το μέλλον.

Και μια παράκληση: π. Ιγνάτιε, να εύχεστε υπέρ ημών και παντός του λαού.

Θέλουμε μαζί με όλα τα’ άλλα και τις ευχές σας.

Πολύχρονος και με χαρά,
μακράν συνέχειαν της ευλογημένης ζωής σας

Με την αγάπη μου
π. Στυλ. Θεοδωρογλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ