21.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά: «Όλα είναι ψέμματα. Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»

Ημερομηνία:

Το κατώφλι του ανακριτή, θα περάσουν σήμερα με βαρύτατες κατηγορίες οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Πρόκειται για την 69χρονη μητέρα αλλά και την 43χρονη κόρη της που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, δύο γιατρούς (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και τρία ακόμα άτομα (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό).

Και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, μίλησε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, η οποία δήλωσε με κυνισμό: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;».

Πιο αναλυτικα είπε:

“Όλα είναι ψέμματα. Μπορώ να το αποδειξω με τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν εδώ πέρα.

Θα φτάσουν σε σημείο να μετράνε και τους αποθανόντες στη Μονάδα και θα απολογούμαι εγώ επειδή επέλεξε ο Χάρος να τους πάρει θεωρώ ότι είναι παράλογο.

Εδώ μέσα φιλοξενουσα τρόφιμους οι οποίοι έρχονταν σε προθανάτιο στάδιο. Εγώ τους εξηγούσα μαζί με τον γιατρό ότι εδώ πέρα ο άνθρωπος που έφερες εδώ πέρα στα τελευταία του μπορεί να μην αντέξει ούτε μία μέρα, ούτε δύο μέρες, ούτε ένα μήνα. Άντε σου δινω ένα μήνα. Μονο εκ του θαύματος μπορεί να συνέλθει αλλά κατόπιν ενός θαύματος.”

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το γεγονός ότι ολοι έφυγαν από ανακοπή καρδιάς είπε:

“Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να σας το απαντήσει ο γιατρός. Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι άνθρωπος που θέλει να μιλήσει και να βγει δημοσίως. Ειναι ένας γιατρός που είναι χαμηλών τόνων. Είναι λάθος να γραφτεί ανακοπή, αλλά θεωρώ ότι πολλοί γιατροί το κάνουν λανθασμένα διότι θεωρούν οτι από τη στιγμή που έχει κάποια υποκείμενα νοσήματα αντί να κάτσουν να γράψουν τη σειρά με τα υποκείμενα νοσήματα γράφουν τη λέξη ανακοπή”

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα, ενώ αρχικά είχε εστιάσει στους θανάτους ηλικιωμένων από την αρχή του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, στην συνέχεια επεκτάθηκε προς τα πίσω χρονικά και στην περίοδο 2015-2019. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 80 υποθέσεις θανάτων μόνο για τον πρώτο ενάμιση χρόνο που ζητήθηκαν στοιχεία από τα ληξιαρχεία και τα νοσοκομεία, ενώ μετά τη διεύρυνση της έρευνας ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει σε… εκατοντάδες.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για τις συνθήκες διαμονής στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Απρίλιο, μετά από καταγγελίες πρώην εργαζόμενων στη δομή για βασανιστήρια και κακομεταχείριση των γερόντων στη δομή, ενώ με βάση τις καταγγελίες αυτές διατάχθηκαν και εκταφές θανόντων μέσα στο γηροκομείο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...