18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ιδρύεται φορέας διαχείρισης για την περιοχή της λίμνης Πρέβελη

Ημερομηνία:

Η προστασία της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Πρέβελη και του φοινικόδασους απασχόλησε σήμερα την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή και ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, κατέθεσαν συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία και υιοθετήθηκαν από όλους του εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα, την ίδρυση φορέα διαχείρισης για την ευρύτερη περιοχή, στην οποία θα συμμετέχει η περιφέρεια, ο δήμος, το δασαρχείο και άλλες υπηρεσίες.

Σκοπός του φορέα θα είναι η εφαρμογή πολιτικών προστασίας και διαχείρισης της περιοχής, καθώς και η επίλυση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την αποκατάσταση και την ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου της φύσης.

Επίσης, στα μέτρα εντάσσονται και ο άμεσος καθαρισμός του δάσους από την Διεύθυνση Δασών και η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, εργασίες για τις οποίες έχει επιχορηγηθεί με 20.000 ευρώ, η αποκατάσταση περίφραξης δάσους υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών και η χρηματοδότηση ολοκληρωμένης μελέτης για θέματα διαχείρισης, προστασίας και πυρόσβεσης, σύμφωνα με την δασική νομοθεσία.

Όπως επισημάνθηκε, κοινή πεποίθηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι οι επιβεβλημένες, άμεσες ενέργειες, με απτά και γρήγορα αποτελέσματα, για τη διαχείριση της περιοχής, την προστασία του σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, αλλά και την ανάδειξη ενός μοναδικού φυσικού τοπίου οποίο είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κρήτη αλλά για ολόκληρη την χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...