12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Ιερώνυμος: «Είπαμε στον Πούτιν ότι έχουμε ανάγκη για οικονομική στήριξη»

Ημερομηνία:

Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα πριν από λίγες μέρες με τον Πατριάρχη της Ρωσίας και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κερκύρας, Νεκτάριο και Ελασσόνας, Βασίλειο, αρμόδιο για τα οικονομικά της Εκκλησίας, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει. Μάλιστα, επί 45 λεπτά, συζήτησαν μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη, τόσο τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών όσο και τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μάλιστα ότι μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο την ανάγκη για οικονομική στήριξη.

«Είπαμε ότι έχουμε ανάγκη και για οικονομική στήριξη. Είχαμε μεγάλη ανταπόκριση, θα παραπεμφθούν τα θέματα σε ειδικές Επιτροπές για να τα εξετάσουν και τελειώνοντας μου είπε ο κ. Πούτιν να σας μεταφέρω τους πολλούς χαιρετισμούς και τις ευχές του» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η επίσκεψή σας ήταν σημαντική, χρειαζόταν εκεί, γιατί, όπως είπατε και σεις, είχε και πολιτική μορφή. Ο Πούτιν είναι εγνωσμένης αξίας φίλος της Ελλάδας με το ενδιαφέρον που δείχνει και τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε ότι «για πολλά θέματα εσείς παίζετε και εξισορροπητικό ρόλο».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...