15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ικανοποίηση 12 παραδοσιακών συλλόγων Χανίων για τη στροφή στην παράδοση της ΕΡΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Με κοινή επιστολή τους 12 παραδοσιακοί σύλλογοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της ΕΡΑ Χανίων να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κρητικής μουσικής.

Αναφέρουν στην επιστολή τους οι Σύλλογοι:

Εμείς, οι παραδοσιακοί και άλλοι σύλλογοι του Νομού Χανίων, που συνυπογράφουμε το κείμενο αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Πιστεύουμε ότι κάθε σοβαρή και συγκροτημένη προσπάθεια που στόχο έχει την ουσιαστική και πολύπλευρη ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και της κρητικής μουσικής είναι απολύτως αναγκαία και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης (και ειδικά των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών) είναι καθοριστικός.

Ιδιαίτερα, δε, της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Στον τόπο μας έχουμε την τύχη να λειτουργεί η ΕΡΤ (πρώην ΕΡΑ) Χανίων. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης και της κρητικής μουσικής είναι σημαντικός και πολυποίκιλος.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Χανίων, «απουσίαζαν» μέχρι πρόσφατα η κρητική μουσική και τα ριζίτικα τραγούδια, θεωρούμε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα, με προσανατολισμό στην προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και στις «ρίζες» μας, είναι και αναγκαίες, αλλά και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία τις αποφάσεις της νέας Διοίκησης για το συγκεκριμένο ζήτημα και δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι θα στηρίξουμε τις προσπάθειές της για μία τοπική Δημόσια Ραδιοφωνία που θα δίνει έμφαση στην ανάδειξη και προβολή των παραδοσιακών χαρακτηριστικών του τόπου μας, η Ιστορία και ο Πολιτισμός του οποίου αποτελούν, διαχρονικά και αναμφισβήτητα, δύο από τα σημαντικότερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα οποία οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε με σεβασμό από γενιά σε γενιά.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ “Ο ΧΑΡΧΑΛΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ “Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ”
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ  ΧΑΝΙΩΝ “ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ”
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ “ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ”
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ “ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ”
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΛΕΥΚΟΡΙΤΕΣ”
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ “ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΛΟΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ”
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ “ΤΟ ΡΟΔΟ”
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΔΑΡΕΣ»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...