23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΙΟΧ: Όλα έτοιμα για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης

Ημερομηνία:

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Παρασκευή (07/12) με αφορμή το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.
Αναλυτικά η ενημέρωση από τον ΙΟΧ:

Όλα είναι έτοιμα από οργανωτικής πλευράς για την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κρήτης Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου στο θαλάσσιο χώρο έξω από το Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Οι διοργανωτές άνθρωποι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων είχαν την ευκαιρία την Παρασκευή (7/12) το μεσημέρι να παραθέσουν συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ. στο Νεώριο Μόρο, τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τα 15 σκάφη που θα βρεθούν στα Χανιά για να πάρουν μέρος στους αγώνες.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Ι.Ο. Χανίων, κ. Μανώλης Μπαρμπόπουλος, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξαγγείλουμε την έναρξη του Περιφερειακού πρωταθλήματος Κρήτης το οποίο θα διεξαχθεί στα Χανιά, με συμμετοχές ιδιαίτερες απ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης σε έναν αγώνα που θα εξελιχθεί σε θεσμό για την Κρήτη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση προάγει όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των αθλητών, κυβερνητών αλλά και των Ομίλων. Σε αυτή την προσπάθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, έχουμε βοηθό και συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό το γεγονός και ευχαριστούμε που βρίσκουμε την Περιφέρεια, συμπαραστάτη σε όλες μας τις εκδηλώσεις, είτε αθλητικές είναι αυτές, είτε πολιτιστικές. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που θα βοηθήσει τα σκάφη για το διάστημα που θα βρίσκονται στα Χανιά, το Λιμεναρχείο Χανίων και γενικά όλους όσους είτε μέσα στη θάλασσα είτε απ’ έξω, θα βοηθήσουν ώστε οι αγώνες να έχουν επιτυχία».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο αγώνες, με την αυλαία να ανοίγει το Σάββατο (8/12) το πρωί, όπου η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 10 η ώρα από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Για τις τεχνικές λεπτομέρειες του πρωταθλήματος αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του, ο Τάσος Νικολάου, γενικός γραμματέας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου.

«Ο στόχος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ήταν να έχουμε 10 συμμετοχές σκαφών. Αυτό το νούμερο το ξεπεράσαμε. Κατά τα φαινόμενα θα έχουμε 15 συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη. Η πιο μακρινή θα είναι από την Σητεία με το σκάφος “Θαλασσίτης”. Θα έρθουν ακόμη ένα σκάφος από τον Άγιο Νικόλαο, τέσσερα από το Ηράκλειο, ένα από το Ρέθυμνο και οκτώ από τα Χανιά», δήλωσε αρχικά ο κ. Νικολάου, για να συνεχίσει: «Οι αγώνες θα κρατήσουν δύο μέρες. Το Σάββατο θα έχουμε δύο ιστιοδρομίες ανοικτής θάλασσας με ώρα εκκίνησης 10 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ., συνολικής απόστασης 27 ν.μ. Το πρώτο σκάφος αναμένεται να τερματίσει νωρίς το απόγευμα και το τελευταίο αργά το βράδυ. Την Κυριακή θα έχουμε τρεις ιστιοδρομίες ανοικτού τύπου, μπροστά από το λιμενοβραχίονα, βόρεια του λιμανιού όπου ο κόσμος θα μπορεί πολύ εύκολα να δει ζωντανά τα σκάφη. Θα υπάρχουν κλειστοί χειρισμοί, πολύ δύσκολοι, σε πολλή κοντινή απόσταση και με ένα δυνατό αέρα και κυματισμό που θα κάνει το θέαμα αρκετά εντυπωσιακό. Οι τρεις ιστιοδρομίες θα κλείσουν το Περιφερειακό πρωτάθλημα και στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα έχουμε τις απονομές. Θα έχουμε τη χαρά να βρίσκονται μαζί μας τεχνικοί σύμβουλοι από την Ομοσπονδία, η κυρία Ρούλα Φλουρή, σαν πρόεδρος της επιτροπής αγώνων και η κυρία Κωνσταντίνα Σφακιανάκη, διεθνής κριτής, σαν πρόεδρος της επιτροπής ενστάσεων. Το Περιφερειακό πρωτάθλημα ως αγώνας μετράει στο ranking list της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και θα γίνουν ξεχωριστές απονομές των νικητών στη γιορτή της ιστιοπλοΐας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας στα γραφεία της Ομοσπονδίας τον Ιανουάριο».

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα εντάσσεται ως αγώνας στο τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας που διοργανώνουν από κοινού ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κνιθάκη, έφορο ανοικτής θάλασσας και ελλιμενισμού του Ι.Ο.Χ.: «Παράλληλα με το Περιφερειακό πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί και ο αγώνας για το τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, ο οποίος θα ολοκληρώσει τον κύκλο του πρωταθλήματος. Σε αυτό το πρωτάθλημα πήραν μέρος εννέα σκάφη και διανύσαμε περισσότερα από 200 μίλια αγώνων, που μεταφράζεται ίσως και σε 400 μίλια στη θάλασσα. Την Κυριακή θα γίνουν οι απονομές για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυβερνήτες και τα πληρώματα. Ευχαριστούμε την επιτροπή των αγώνων, που συμμετείχε κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας και τον Σπύρο Παπακαστρίσιο για την προσφορά των φουσκωτών σκαφών στους αγώνες».

Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, η Κατερίνα Ζομπανάκη, αρμόδια του Τομέα Αθλητισμού.

Όπως είπε: «Πρόκειται για μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση που βρίσκει εδώ το φυσικό της χώρο, καθώς το πέλαγος που αγκαλιάζει την Κρήτη είναι και η αιτία της ανάπτυξης της Μεγαλονήσου, η αιτία της δημιουργίας του ελεύθερου πνεύματος και Κρητικού και ενός πολιτισμού διαχρονικού και ξεχωριστού. Από τα αρχαία χρόνια οι Κρητικοί βγήκαν στην Ανοικτή Θάλασσα για να επικοινωνήσουν με τους άλλους λαούς, να ανταλλάξουν ιδέες και αγαθά, να μεγαλουργήσουν. Οι αγώνες στη θάλασσα είναι ξεχωριστοί, καθώς σηματοδοτούν τη σχέση μας με αυτήν, μια σχέση που άρχισε στις αμμουδιές του Ομήρου, τότε που ο Οδυσσέας πάλευε με τα κύματα για να γυρίσει στην Ιθάκη. Ο Έλληνας διαμορφώθηκε από τα ταξίδια στο ανοικτό πέλαγος χωρίς τέλος, εκεί έμαθε να είναι τολμηρός και θαρραλέος, εκεί έμαθε να αγαπάει την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Είναι ξεχωριστή τιμή για τα Χανιά, ο κατάπλους στην όμορφη θάλασσα μας ενός μεγάλου αριθμού ιστιοφόρων που οι πλώρες τους θα αυλακώσουν τα νερά του Κρητικού Πελάγους. Γι’ αυτό, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν γεμάτα πανιά και πάντα με οδηγό το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, κάθε επιτυχία στις ιστιοδρομίες τους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...