26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ιράν σε ΟΗΕ: «Η επίθεση έφτασε στο τέλος της, αυτή ήταν η πρώτη μας αντίδραση – Αν το Ισραήλ προκαλέσει θα απαντήσουμε πιο σκληρά»

Ημερομηνία:

Το Ιράν ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως η επίθεση στο Ισραήλ «ολοκληρώθηκε» και πως ήταν η πρώτη «απάντηση», ενώ αν υπάρξει νέα πρόκληση, θα απαντήσουν «πιο σκληρά».

Σε ανάρτησή τους οι εκπρόσωποι του Ιράν στον ΟΗΕ, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: Το Ιράν κάνει λόγο για “νόμιμη άμυνα” βάση του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι η επίθεση «ολοκληρώθηκε» από τη δική τους μεριά. Σημειώνει πως αν το Ισραήλ κάνει «κι άλλο λάθος» τότε η απάντηση θα είναι «πιο αυστηρή»

Στο τέλος προειδοποιούν, μάλιστα, τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από αυτή τη διαμάχη, με κεφαλαία γράμματα.

«Διεξήχθη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη νόμιμη άμυνα, η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!» αναφέρουν στην ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού στο Χ (πρώην twitter).

Φρουροί της Επανάστασης: «Αληθινή Υπόσχεση» η επιχείρηση κατά του Ισραήλ 

Νωρίτερα οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων φέρει το όνομα «Αληθινή Υπόσχεση» και αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

Η Τεχεράνη απείλησε με «σθεναρή απάντηση» τις χώρες που θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους για ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν.

Ο ιρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι αν οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει τη σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Αλί Χαμενεΐ: Το «ζιωνιστικό καθεστώς θα θερίσει ότι έσπειρε»

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, σε μια πρώτη του αντίδραση μετά την είδηση ότι η επίθεση ολοκληρώθηκε, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το «ζιωνιστικό καθεστώς» όπως αποκαλεί το Ισραήλ, «θα θερίσει ότι έσπειρε».

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», είχε αναφέρει επίσης ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ