23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ημερομηνία:

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας έκπληξη και αναστάτωση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους κρατούμενους. Ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ στου Ρέντη το Μάρτιο του 2011, προχώρησε σε καταστροφική επίθεση κατά του οχήματος ενός εισαγγελέα μέσα στις φυλακές.

Ο κρατούμενος, γνωστός ως Σ.Ι., είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιο του το βράδυ πριν το συμβάν, χρησιμοποιώντας το καρτοτηλέφωνο της φυλακής. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ενημερώθηκε για την απόφαση της μεταγωγής του στα Χανιά, μια εξέλιξη που ήταν αντίθετη με την επιθυμία του να μεταφερθεί σε άλλο μέρος για να μπορεί να βλέπει την οικογένειά του. Αυτή η πληροφορία προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον Σ.Ι.

Την επόμενη μέρα, ένας άλλος κρατούμενος ενημέρωσε τον Σ.Ι. ότι ο εισαγγελέας που ήταν υπεύθυνος για την απόφαση της μεταγωγής του βρισκόταν στο χώρο της φυλακής. Σε κατάσταση οργής, ο Σ.Ι. έτρεξε προς το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα του εισαγγελέα. Βρίσκοντας έναν κάδο ανακύκλωσης στο δρόμο του, τον χρησιμοποίησε για να καταστρέψει το αυτοκίνητο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντέδρασαν άμεσα, όμως ο Σ.Ι. είχε ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο όχημα, κάνοντάς το «γυαλιά-καρφιά». Το επεισόδιο αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φυλακές στην διαχείριση των κρατουμένων και την πρόληψη βίαιων συμπεριφορών.

Μετά το περιστατικό, ο Σ.Ι. οδηγήθηκε σε νέα δίκη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών επιπλέον της ήδη ισχύουσας ποινής του και χρηματική ποινή 450 ευρώ για την καταστροφή της ιδιοκτησίας του εισαγγελέα.

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...