18.8 C
Chania
Monday, October 21, 2024

Ισραήλ: Ακροδεξιοί πραγματοποιούν συνέδριο για να χτίσουν εβραϊκούς οικισμούς στη Γάζα

Ημερομηνία:

Ενώ οι σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο βόριεο τμήμα της Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την έναρξη του πολέμου, ακροδεξιοί ισραηλινοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο νότιο Ισραήλ κοντά στα σύνορα, για να πραγματοποιήσουν συνέδριο με θέμα την “επανεγκατάσταση εβραϊκών οικισμών” στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διεξάγονται εργαστήρια σχετικά με το πώς μπορούν να οικοδομηθούν οικισμοί χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης, με τους διοργανωτές να ελπίζουν να ιδρύσουν τον πρώτο οικισμό στον διάδρομο Netzarim στη Γάζα. Όπως σημειώνει το Al Jazeera, η περιοχή αυτή είχε δημιουργηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου και έχει διαχωρίσει τη βόρεια Γάζα από τον νότο.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμοτριτς, είναι προγραμματισμένο να απευθύνει ομιλία στο συνέδριο, ενώ το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου θα εκπροσωπηθεί από 10 από τα 32 μέλη του κοινοβουλίου, ενώ μία από τις συμμετέχουσες θα είναι η Υπουργός Κοινωνικής Ισότητας και Προώθησης του Καθεστώτος των Γυναικών, Μαϊ Γκολάν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, εκατοντάδες ακροδεξιοί, κυρίως από την θρησκευτική σιωνιστική κοινότητα, κατέφτασαν στα σύνορα με τη Γάζα για το συνέδριο.

Τα κόμματα Λικούντ, Religious Zionism και Otzma Yehudit έχουν χτίσει παραδοσιακές καλύβες «σουκά» στο σημείο για να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες, ενώ μουσικοί καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στη γιορτή «Simchat Beit Shoeva» που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Η ακτιβίστρια της άκρας δεξιάς, Ντανιέλα Βάις, από το κίνημα οικισμών Nachala, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε στο Zman Israel ότι ο πρώτος ισραηλινός οικισμός στη Γάζα θα έχει χτιστεί έως το τέλος του 2024.

«Θα ξεκινήσουμε με έναν προσωρινό χώρο όπου θα ζουν 40 οικογένειες. Έχουμε αρκετές επιλογές για την τοποθεσία», δήλωσε η Βάις. «Θα συζητήσουμε με τους υπουργούς που θα βρεθούν εδώ. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει μόνιμος οικισμός στη Λωρίδα της Γάζας».

Το κίνημα των οικισμών Nachala υποστηρίζει την εγκατάσταση Εβραίων στη Δυτική Όχθη, όπου έχει βοηθήσει στην ίδρυση παράνομων οικισμών.

Η αρχική ανακοίνωση για την εκδήλωση ανέφερε ότι θα περιλάμβανε επίσης ξενάγηση στο Κιμπούτς Νιρίμ, ωστόσο το κιμπούτς δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί και η ξενάγηση δεν θα πραγματοποιηθεί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρεσιτάλ πιάνου από τον Andrew Zolinsly στα Χανιά

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου...

Χανιά: Μαθητές «στολίζουν» με γιασεμί τον «Πράσινο Τοίχο» του Δημοτικού Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ

Η ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος...

Άρθρο Γ. Σταθάκη για τον “αιφνίδιο θάνατο” της Αριστεράς

Ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, γράφει στο NEWS 24/7...

Στην 24ωρη απεργία στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει την 24ωρη απεργία...