24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ισραήλ – Δημοσκόπηση: Η ισραηλινή κυβέρνηση υπεύθυνη για τη σφαγή – Ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί

Ημερομηνία:

Τέσσερις στους πέντε Εβραίους Ισραηλινούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευθύνονται για την επίθεση της Χαμάς, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Dialog Center που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη The Jerusalem Post, η συντριπτική πλειοψηφία του 86% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού, είπε ότι η αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα είναι αποτυχία της ηγεσίας της χώρας, ενώ ένα 92% είπε ότι ο πόλεμος προκαλεί ανησυχία.

Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (94%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την έλλειψη ετοιμότητας για την ασφάλεια που οδήγησε στην επίθεση στο Νότο, με πάνω από το 75% να λέει ότι η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί μετά το τέλος του πολέμου, λένε οι Ισραηλινοί

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 620 Ισραηλινοί Εβραίοι από όλη τη χώρα, διαπίστωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Νετανιάχου θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης..

Μια μικρή πλειοψηφία 56% είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου, με το 28% των ψηφοφόρων του συνασπισμού να συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων αναμένει επίσης να παραιτηθεί ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant.

Επιπλέον, οι περισσότεροι ερωτηθέντες σημείωσαν επίσης ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα, αν και η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν από την ένταξη του πρώην υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ σε κυβέρνηση ενότητας έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τετάρτης.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές,...