18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ισραήλ: Καθηλώνει τα F-35 λόγω πιθανού προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα

Ημερομηνία:

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλεται προσωρινά κάθε δραστηριότητα των εν μέρει αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά την ανησυχία στις ΗΠΑ για πιθανό πρόβλημα στο σύστημα εκτίναξης των καθισμάτων των χειριστών τους.

Τα μαχητικά θα επιθεωρηθούν, διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές ημέρες, ανέφερε η ισραηλινή ΠΑ μέσω Twitter. Αν χρειαστεί να διεξαχθούν έξοδοι αυτών των μαχητικών στο μεσοδιάστημα, θα απαιτείται ειδική άδεια του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ ακολουθεί την ανακοίνωση στις ΗΠΑ την Παρασκευή για πιθανή αστοχία υλικού των θηκών των φυσιγγίων με τα εκρηκτικά του συστήματος εκτίναξης των καθισμάτων των πιλότων σε τρεις τύπους αεροσκαφών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του F-35, κάτι που προκάλεσε αναστολή ορισμένων επιχειρήσεων.

Το F-35 κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin. Είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με την ονομασία «Αντίρ» («Δυνατό»).

ΑΜΠΕ, Reuters

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ