24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Ισραήλ: «Πλέον μόνο ψιθυρίζει» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι που ήταν όμηρος της Χαμάς

Ημερομηνία:

Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για την κατάσταση που βρίσκεται η κόρη του Έμιλι, η 9χρονη Ισραηλινοϊρλανδή που απελευθερώθηκε το Σάββατο (25/11) από τη Χαμάς, προχώρησε ο πατέρας της Τομ Χαντ.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Sun, ο πατέρας της μικρής Έμιλι ανέφερε ότι η κόρη του «φοβάται να κάνει θόρυβο» και πλέον μόνο «ψιθυρίζει», μετά τις εντολές που της έδιναν οι απαγωγείς της Χαμάς.

«Όταν επέστρεψε, χρειάστηκε να ακουμπήσω κυριολεκτικά το αυτί μου στα χείλη της για να ακούσω τι έλεγε», αφηγείται ο Τομ Χαντ.

«Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, χαρούμενο και θορυβώδες, αλλά τώρα ψιθυρίζει», συνεχίζει. «Πρέπει να τη διέταζαν για τόσο καιρό να σωπαίνει ώστε ακόμη φοβάται να κάνει θόρυβο», προσθέτει.

Συνεχίζοντας, ο πατέρας της 9χρονης ανέφερε πως η Χαμάς μετακινούσε διαρκώς το κορίτσι για να μην το βρει ο ισραηλινός στρατός.

emili_israel_hamas_1_6745d.jpg

«Χαμήλωσε την ένταση του κινητού γιατί φοβόταν να κάνει θόρυβο»

Όπως αποκάλυψε, το πρώτο πράγμα που ζήτησε όταν επέστρεψε στο σπίτι της ήταν το κινητό του πατέρα της, προκειμένου να παρακολουθήσει ένα βίντεο της αγαπημένης της σταρ Beyonce. «Κράτησε το τηλέφωνο, αλλά δεν ακουγόταν κανένας ήχος. Όταν ανέβασα την ένταση, τη χαμήλωσε ξανά γιατί φοβόταν να κάνει θόρυβο», είπε.

«Τα παχουλά της μάγουλα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, αλλά χαμογελάει ξανά τώρα που είναι ασφαλής», αναφέρει προσθέτοντας:

«Δεν αντέχω να σκέφτομαι τι πέρασε, τρομοκρατήθηκε από τρομοκράτες στην κόλαση – αλλά ως μπαμπάς της είναι δουλειά μου να το κάνω καλύτερο και θα το κάνω. Θα είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά θα φτάσουμε εκεί».

Μιλώντας για τη στιγμή της απελευθέρωσής της, ο Τομ Χαντ είπε: «Έτρεξε κοντά μου και με αγκάλιασε, αλλά ήταν ξεκάθαρα σε κατάσταση σοκ γιατί πίστευε ότι με είχαν απήγαγε επίσης. Με κοίταξε σαν να έλεγε, “Τι κάνεις εδώ;” Μόνο τότε συνειδητοποίησα ότι δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί με το υπόλοιπο κιμπούτς».

Η Έμιλι, η οποία έκλεισε τα 9 στις 17 Νοεμβρίου ενώ ήταν όμηρος, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης, της Χίλα, ηλικίας 13 ετών, στο κιμπούτς του Μπεερί. Η φίλη της απελευθερώθηκε επίσης το Σάββατο.

Η Έμιλι, η μητέρα της οποίας πέθανε από καρκίνο όταν εκείνη ήταν δυόμισι ετών, είχε αρχικά ανακοινωθεί πως σκοτώθηκε, όμως στη συνέχεια το όνομά της περιελήφθη στα ονόματα των ομήρων.

Καθημερινά από την Παρασκευή η Χαμάς απελευθερώνει γύρω στις δέκα γυναίκες και παιδιά που απήγαγε κατά την αιματηρή επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθερώνει τρεις φορές περισσότερους φυλακισμένους Παλαιστινίους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...