33.8 C
Chania
Tuesday, July 2, 2024

Ισραηλινά τανκς προωθούνται βαθύτερα βόρεια και νότια της Γάζας

Ημερομηνία:

ι σφοδρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη βόρεια και νότια Γάζα, την ώρα που δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για εκεχειρία αλλά η Χαμάς παραμένει έτοιμη «θετική» σε οποιαδήποτε πρόταση περιλαμβάνει «μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ προωθήθηκαν περαιτέρω σήμερα στη συνοικία Σετζάια της βόρειας Γάζας, ενώ προωθούνται βαθύτερα στη δυτική και κεντρική Ράφα, στο νότο. Εκεί σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σε επίθεση σε σπίτι, σύμφωνα με κατοίκους.

Ορισμένοι Παλαιστίνιοι πήραν τον δρόμο της μαζικής φυγής από τη Σετζάια, όμως άλλοι δεν τα κατάφεραν επειδή υπάρχουν ισραηλινά αεροσκάφη και drones πυροβολούν ανθρώπους που φεύγουν. Τα ισραηλινά άρματα μάχης έριξαν βολές κατά αρκετών σπιτιών, παγιδεύοντας οικογένειες στο εσωτερικό τους, σύμφωνα με τους ίδιους κατοίκους.  Σύμφωνα με την UNRWA, 65.000 Παλαιστίνιοι μπόρεσαν να απομακρυνθούν, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι οι στρατιωτικές μονάδες τους που επιχειρούν στη Σετζάια σκότωσαν χθες, αρκετούς Παλαιστίνιους ενόπλους, εντόπισαν όπλα, ενώ κατέστρεψαν και στρατιωτικές υποδομές. Χθες ανακοινώθηκε επίσης, η απώλεια δύο Ισραηλινών στρατιωτών στα βόρεια της Γάζας.

«Οι μαχητές μας δεν έπεσαν μάταια. Δεν θα τερματίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας» υποσχέθηκε για πολλοστή φορά από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σε κυβερνητική συνεδρίαση.

«Προς όλους όσους αμφιβάλλουν για την επίτευξη αυτών των στόχων, επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχει υποκατάστατο της νίκης», είπε ο Νετανιάχου αναφερόμενος πάλι το σκοπό του, τη νίκη της Χαμάς, την επιστροφή Ισραηλινών αιχμαλώτων και την αποκατάσταση της σταθερότητας στο βόρειο και νότιο Ισραήλ.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που παρουσίασαν οι ΗΠΑ είπε πως το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην πρόταση, όπως διατυπώθηκε από τον Τζο Μπάιντεν και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι μπλόκαρε τη συμφωνία.

Η Χαμάς, που είχε ζητήσει κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμη νέα, αλλά παραμένει «έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά οποιαδήποτε πρόταση που εξασφαλίζει μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Άννα Ντουντουνάκη είναι με το βλέμμα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Άννα Ντουντουνάκη συμμετέχει φέτος για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη Ελληνίδα...

Σφοδρή επίθεση Μαρίας Καρυστιανού στον Άδωνι Γεωργιάδη: Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού τη σύγκρουση του υπουργού...