10.4 C
Chania
Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2026

Ισραηλινοί στρατιώτες φέρεται να βασάνισαν βρέφος 1 έτους στη Γάζα για να αποσπάσουν ομολογίες από τον πατέρα του

Ημερομηνία:

Ισραηλινοί στρατιώτες υπέβαλαν σε βασανιστήρια ένα παιδί ενός έτους στην κεντρική Γάζα προκειμένου να πιέσουν τον πατέρα του να προβεί σε ομολογίες κατά τη διάρκεια ανάκρισης, μετέδωσε το Palestine TV, επικαλούμενο τον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο Οσάμα Αλ-Καχλούτ (Osama Al-Kahlout).

Το κανάλι μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τα τραύματα του παιδιού, το οποίο ονομάζεται Καρίμ (Karim), αφού κρατήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Μαγκάζι (Al-Maghazi) στην κεντρική Γάζα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πατέρας του παιδιού, Οσάμα Αμπού Νασάρ (Osama Abu Nassar), ήταν ψυχολογικά τραυματισμένος μετά τον θάνατο ενός αλόγου που χρησιμοποιούσε για να βγάζει τα προς το ζην.

Ενώ πήγαινε το παιδί του για να αγοράσει προμήθειες, βρέθηκε εν μέσω πυρών κοντά στο σπίτι του και αναγκάστηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες να αφήσει τον 18 μηνών γιο του στο έδαφος και να πλησιάσει σε ένα κοντινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου, όπου τον έγδυσαν και τον ανέκριναν.

Οι δυνάμεις βασάνισαν το παιδί μπροστά στον πατέρα του, συμπεριλαμβανομένου του να κάψουν ένα από τα πόδια του με τσιγάρα, να το τρυπήσουν και να βάλουν ένα καρφί στο πόδι του, όπως επιβεβαιώνεται από ιατρική έκθεση.

Η έκθεση ανέφερε ότι το παιδί έφερε σημάδια από εγκαύματα από τσιγάρα και τραύματα από τρυπήματα στο πόδι του που προκλήθηκαν από το καρφί.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννα Μελάκη: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου – “Με ενότητα δεν φοβόμαστε κανένα”

Μήνυμα Ιωάννας Μελάκη για την 25η Μαρτίου: Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνει τη σημασία της ενότητας και τις διδαγματα της Επανάστασης του 1821.