18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ιστορίες από το στραπάτσο μιας περιοδείας της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με απρόοπτα η επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη | Πέρα από την καταφανέστατη αποτυχία της όλης περιοδείας αφού ήρθε αντιμέτωπη με μαζικές αντι-διαδηλώσεις και η προσέλευση στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ήταν τραγικά μικρή, ο κ. Κασιδιάρης κυρίως αλλά και ο κ. Παππάς, βουλευτές και οι δύο της Χρυσής Αυγής, με τα λεγόμενα και τις πράξεις τους έδωσαν …υλικό, όπως κι άλλωστε συνηθίζουν! Ας αρχίσουμε λοιπόν..

Ο έρωτας του Κασιδιάρη για την Παπαρήγα

«Ερωτευμένος» φαίνεται να είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Δεν εξηγείται αλλιώς η διαρκής αναφορά στην Αλέκα Παπαρήγα, όχι πάνω στις πολιτικές θέσεις της Γ.Γ. του ΚΚΕ, αλλά πάνω στο σωματότυπο και τα μάτια της, πάντα με χαμόγελα και υπονοούμενα.

Στην περιοδεία του στην Κρήτη μάλιστα, ο κ. Κασιδιάρης επανέλαβε τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο μια ιστορία όπου η Αλέκα Παπαρήγα είναι μέσα σ’ ένα αμάξι και ο Ηλίας Κασιδιάρης ίσα – ίσα που είδε τα μάτια της και είπε πως αναγνώρισε πως είναι αυτή. Μετά, οι λίγοι συγκεντρωμένοι χάρηκαν πολύ από αυτή την εκμυστήρευση του κ. Κασιδιάρη και χειροκρότησαν, ενώ και ο κ. Κασιδιάρης χαμογέλασε και χαμήλωσε με σεμνότητα το κεφάλι του, καθώς, όπως είναι γνωστό είναι ως άτομο ντροπαλό.

Βεβαίως, για να μην πει κανείς πως έχουμε κάποια κακή προαίρεση ενάντια στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η αλήθεια είναι πως ο κ. Κασιδιάρης ειρωνευόταν την κ. Παπαρήγα για το ύψος της. Όμως, η διαρκής αναφορά στην κ. Παπαρήγα καθώς και ο τρόπος ομιλίας και οι χειρονομίες του, μας προδιαθέτουν διαφορετικά.  Άλλωστε, μερικοί από τους μεγαλύτερους έρωτες ξεκινούν με αντιπάθεια. Ακόμα και μίσος! Λέτε;

Ο Κασιδιάρης οπλοφορεί… με άδεια!

Πέραν τούτου ο κ. Κασιαδιάρης έκανε αναφορά και στο «βουλευτιλίκι» το οποίο «δε γουστάρει» γιατί είναι «παιδί του λαού» και ταξιδεύει με το πλοίο, όχι σα τα λαμόγια της αριστεράς που πέρνουν το αεροπλάνο (τέτοια η αδιαφορία τους πια για τον λαό…)! Φανταζόμαστε, την επόμενη φορά που θα έρθει κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη θα έρθει κολυμπώντας, γιατί ακόμα και τα λεφτά του εισιτηρίου του πλοίου είναι λεφτά του λαού. Και αυτοί δεν είναι λαμόγια να σπαταλούνε άσκοπα τα λεφτά του!

Ο κ. Κασιδιάρης στη συνέχεια και αφού ξεσκέπασε τον βρωμερό ρόλο όλων αυτών που ταξιδεύουν με αεροπλάνα, δήλωσε αρκετά χαρούμενος που με αυτή την ιδιότητά (του βουλευτή) πλέον μπορεί να οπλοφορεί με άδεια, ενώ «δεν έχει αυτόφωρο αμά γίνει κανά επεισόδιο» και γενικά, «είμαστε άνετοι στις κινήσεις μας».

Ουδείς λόγος έγινε για τα κόμματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, που άλλωστε κυβερνούν τη χώρα. Ουδείς λόγος έγινε για το μνημόνιο. Ουδείς λόγος έγινε για τους δανειστές.

Κασιδιάρης: «Θα έχουμε νεκρούς»…

Αυτή η «άνεση κινήσεων» φάνηκε στη Χερσόνησο όπου ο κ. Κασιδιάρης αντίδρασε έντονα και σε κατάσταση πανικού χτυπούσε μανιασμένα το πόδι του στη γη γιατί του στερούνε τα δημοκρατικά του δικαιώματα, γιατί δεν τον καλούνε στα κανάλια (;;;), γιατί του κάνουνε αντι-συγκεντρώσεις, του σπάσανε και αμάξια (αποδείχθηκε ότι πράγματι έγιναν ζημιές σε υπηρεσιακό αμάξι λιμενικού – το οποίο δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί) και δεν τον αφήνουν να παίξει όπως τα άλλα κόμματα, που είναι κακά και όταν έρθει η χ.α. «θα ξεβρωμίσει ο τόπος» (εντάξει, το αντιληφθήκαμε). Πάντα δημοκρατίκα, φαντάζομαι, θα τον ξεβρωμίσουν τον τόπο, ε;; Θέλουν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα που επιθυμούν να καταργήσουν; Κι αν τα καταργήσουν μετά θα τα έχουν ή θα τα απωλέσουν και αυτοί; Και ποιος μετά θα μιλά; Μπερδεύομαι…

Ναι, σε κάποιο σημείο έφτασε να απειλεί και έναν κακότυχο απλό αστυνομικό ότι αν δε μου κάνετε το χατήρι και δε μ’ αφήσετε να παίξω όπως θέλω, θα δείτε… θα έχουμε νεκρούς. Σα κακομαθημένο παιδάκι που κρατά μια χειροβομβίδα στο χέρι του! Άλλωστε, «δεν έχει αυτόφωρο».. Κι άμα λάχει, ότι γουστάρουμε κάνουμε να πούμε..

Όλα αυτά θα ήταν τρομερά αστεία, μέρος κάποιος ξεκαρδιστικής σάτιρας πιθανότατα, αν δεν ήταν απόλυτα αληθινά και γι’ αυτό τόσο τραγικά.. Και σκεφθείτε καλά, αν εσείς είχατε απειλήσει αστυνομικούς ότι θα έχουμε νεκρούς, με κάμερα να καταγράφει αυτή την απειλή, σήμερα, θα κυκλοφορούσατε ελεύθεροι; Κι από την άλλη, πώς αυτοί που εναντιώνονται στα προνόμια των βουλευτών κάνουν διαρκώς κατάχρηση συγκεκριμένων προνομιών που τους δίνει το αξίωμα, για να γλιτώνουν δίχως συνέπειες από παράνομες και πολλές φορές εγκληματικές ενέργειές τους; Μάλλον, με τον ίδιο τρόπο όπου ενώ τάσσονται ενάντια στο δημοκρατικό πολίτευμα και βυσσοδομούν πάνω στο γεμάτο πληγές σώμα της Δημοκρατίας, απαιτούν από όλους τον σεβασμό του δικαιώματός τους της ελευθερίας έκφρασης για να μιλήσουν υπέρ της κατάργησης της ελευθερίας έκφρασης. Όπως, συνέβη λ.χ., με την θεατρική παράσταση «Corpus Christi»…  Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ελευθερίας και της ασυδοσίας. Προφανώς, εκεί στη Χρυσή Αυγή, δεν το γνωρίζουν…

Οι δημοκράτες και αρχαιολάτρες της Χρυσής Αυγής

"google ad"

Τελικά, όλα τα χουντικά – φασιστικά σύμβολα για τη Χρυσή Αυγή είναι αρχαιοελληνικά. Και δε θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς αφού ως γνωστό τα πάντα εκπορεύονται από την αρχαία ελλάδα και ο προγραμματισμός των υπολογιστών έχει γίνει στα αρχαία ελληνικά, κι οπότε, αυτοί, ως καλοί γνώστες της ιστορίας και του πολιτισμού μας, οι της Χρυσής Αυγής δηλαδή, εξηγούν στους αδαείς τι πραγματικά σημαίνουν τα σύμβολα. Να, όπως έκανε ο βουλευτής τους από τη Χερσόνησο της Κρήτης όταν και έβγαλε σημαία με τον φοίνικα της Χούντας. Αρχαιοελληνικός είναι και αυτός, μας πληροφόρησε.

Τώρα, γιατί οι «Δημοκράτες» (…επειδή θέλουν να γίνεται σεβαστή η ελευθερία έκφρασής τους και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα…) της Χρυσής Αυγής, αφού όλα είναι ελληνικά (που δεν είναι, αλλά ας δεχθούμε τα ψεύδη τους, χάριν επιχειρήματος) δεν επιλέγουν και κάποιο σύμβολο που να μην το έχουν κάνει σημαία τους οι κάθε λογής χουντικοί και φασίστες του κόσμου, ακόμα δε μπόρεσαν να μας το εξηγήσουν. Διότι, η πικρή αλήθεια είναι, ότι από την αρχαία ελλάδα (όπως την περιγράφουν τέλος πάντως), φαίνεται να επέλεξαν μονάχα τις σβάστικες, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τους φοίνικες. Διάολε πια!

Πάντως, το στραπάτσο της Κρήτης θα το θυμούνται για καιρό…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...