14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Ιστορική αποστολή στην Ανταρκτική για δύο Ελληνίδες ερευνήτριες από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Τις δύο ερευνήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, Χριστίνα Μπαλωμενάκη και Εύχαρη Γουρουντή, που αναχωρούν στις 21 Δεκεμβρίου για μια ιστορική αποστολή στην Ανταρκτική, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη.

Η αποστολή, όπως ανέφερε η υφυπουργός σε ανάρτησή της, αποτελεί την πρώτη συμμετοχή Ελληνίδων ερευνητριών στην παγωμένη ήπειρο. Η οργάνωση έχει αναληφθεί από την Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών (ΕΛΕΠΟΖ) και θα φιλοξενηθεί στη βουλγαρική βάση της νήσου Λίβινγκστον.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν:

  • Στον μετριασμό των ψυχολογικών επιπτώσεων από την παραμονή σε ακραία περιβάλλοντα.
  • Στον σχεδιασμό λειτουργικών βάσεων για συνθήκες όπως αυτές της Ανταρκτικής.

Η αποστολή υλοποιείται χάρη στη χορηγία της Laskaridis Shipping Company Ltd και τη συνεργασία της ΕΛΕΠΟΖ με το Βουλγαρικό Ινστιτούτο Ανταρκτικής. Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες θα συνδράμουν τις ερευνήτριες κατά τη διέλευσή τους από την Αργεντινή.

Η κα Ράπτη τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, που αναδεικνύουν τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ενισχύουν τη διεθνή παρουσία της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

«Καλή επιτυχία στις πρωτοπόρες ερευνήτριές μας και συγχαρητήρια στην ΕΛΕΠΟΖ για την οργάνωση αυτής της σπουδαίας αποστολής», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Ανάπτυξης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...