25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Ιστορικό ρεκόρ στον αριθμό των προσφύγων παγκοσμίως το 2015 – 65 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) to 2015 καταγράφηκαν τα υψηλότερα επίπεδα εκτοπισμένων και προσφύγων στην ιστορία.

Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από συρράξεις ή και διώξεις σε όλο τον κόσμο. Εξ αυτών 21,3 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες. Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σημαντικό στοιχείο επίσης ότι το 54% των προσφύγων παγκοσμίως  προέρχεται από τρεις χώρες: 4,9 εκατομμύρια από τη Συρία, 2,7 εκατομμύρια από το Αφγανιστάν και 1,1 εκατομμύριο από τη Σομαλία.

Η Τουρκία είναι η χώρα που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων με πάνω από 2,5 εκατομμύρια να ζουν στο έδαφός της. Ακολουθεί το Πακιστάν με 1,6 εκατομμύρια, η Λίβανος με 1,1 εκατομμύριο, το Ιράν με 974.000, η Αιθιοποία με 736.000 και η Ιορδανία με 664.000.

Κάθε μέρα 33,972 άνθρωποι εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας διώξεων ή συρράξεων.

10 εκατομμύρια άνθρωποι δεν ανήκουν σε κανένα κράτος.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι υπήρξε πολύ σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2014 οπου καταγράφηκαν 59,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμμένοι.

FiguresAtAGlance-16JUN2016

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ