18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ισχυροποιείται η παρουσία της Τράπεζας Χανίων στις Α.Π.Ε.

Ημερομηνία:

Η«Prime Energy Μονοπρόσωπη Α.Ε»ιδρύθηκε το 2001 έχοντας ως στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η εν λόγω εταιρεία που έχει έδρα τα Χανιά (6ο χιλ. Εθνικής οδού Χανίων Ρεθύμνου), αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Η εταιρεία απασχολεί έμπειρα και επιστημονικά καταρτισμένα στον κλάδο  τους στελέχη, δίδοντας την δυνατότητα ανάληψης εξ’ ολοκλήρου της κατασκευής ενός φ/β συστήματος (σχεδιασμός, μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού, εγκατάσταση, διασύνδεση, λειτουργία, συντήρηση).

Στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία έχει σήμερα σε λειτουργία 12 ιδιόκτητους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και την Κρήτη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 2,2 MWp.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 8,13 MWp:

  • 59 διασυνδεδεμένα Φ/Β πάρκα ιδιωτών (εκ των οποίων τα 11 με ηλιοστάτες) στη Κρήτη
  • 11 Φ/Β πάρκα ιδιωτών στη Ρόδο
  • 6 διασυνδεδεμένα Φ/Β πάρκα για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. στον ΑθερινόλακοΚρήτης
  • 13οικιακά Φ/Β συστήματα σε στέγες
  • 18Netmettering Φ/Β συστήματα σεοροφές κτιρίων.

Πριν μερικές μέρεςη Prime Energyολοκλήρωσε την εγκατάσταση και την σύνδεση με το δίκτυο, ενός από ταμεγαλύτερα φωτοβολταϊκα συστήματαnetmeteringστην Κρήτη, ισχύος 928,80 kWστις εγκαταστάσεις (στέγες) της εταιρείας «SAMARIAΕΤΑΝΑΠ Α.Ε», στο Στύλο Αποκορώνου.

Το εν λόγω Φ/Β σύστημα αποτελείται από 2.064 τεμάχια Φ/Β πλαισίων ισχύος 450 Watt, τα οποία υποστηρίζονται από 12 inverters. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 1.303 ΜWh και καλύπτει περίπου το 40% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεων της εταιρείας. Η ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκτιμάται σε 386 τόνους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Prime Energyκ. Νίκ.Κουριδάκηςδήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη της κατασκευής, η ολοκλήρωση εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, η επιτυχημένη σύνδεση στο δίκτυο και η λειτουργία του Φ/Β έργου της ΕΤΑΝΑΠ, μας κάνει υπερήφανους. Παράλληλα θέτουμε όλο και ψηλότερα τον πήχη της ποιότητας της δουλειάς μας, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια άριστη και πολύπλευρη συνεργασία με τους πελάτες μας, κρατώντας τους πάντα ευχαριστημένους». 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...