15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ισόβια στον 26χρονο για τη δολοφονία του Γ.Ρουσάκη – Οδηγείται στη φυλακή

Ημερομηνία:

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 26χρονος για τη δολοφονία του 19χρονου – Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε η αίθουσα του δικαστηρίου – Ευχαριστούμε τη δικαιοσύνη ψέλλισε υποβασταζόμενος ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη Ρουσάκη – Στο πρόσωπο του Κολοβού τιμώρησαν τον χουλιγκανισμό, υποστήριξε ο δικηγόρος του.Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε ομόφωνα  το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων στον 26χρονο Ηρακλειώτη για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη, ενώ για τις υπόλοιπες πλημμεληματικες πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της συμπλοκής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και απρόκλητης φθοράς ιδιοκτησίας 5 έτη, 6 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Σε 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος που αθωώθηκε για την άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της συμπλοκής, σε έναν 24χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών και 600 ευρώ χρηματική ποινή για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, συμπκολής και επιπλέον για κατοχή παράνομης εκτόξευσης βλαπτικού χημικού αερίου.

Στους 3 φίλους του Γιάννη Ρουσάκη για τις ίδιες πράξεις τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 5 μηνών

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών για τις πλημμελιματικές πράξεις σε 5 ευρώ την ημέρα, και απεφάνθη ότι η έφεση θα έχει αναστέλουσα δύναμη

“Ευχαριστούμε τη δικαιοσύνη”

Συγκινημένος και υποβασταζόμενος, άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ο πατέρας του Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους, ότι ο γιος του δεν θα γυρίσει πίσω αλλά η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν εκείνη που έπρεπε

Τιμώρησαν τον χουλιγκανισμό στο πρόσωπο του Κολοβού

Ο συνήγορος του Αλέξη Κολοβού, Μαναώλης Αναστασάκης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι στο πρόσωπο του πελάτη του τιμωρήθηκε ο χουλιγκανισμός. Ο κ. Αναστασάκης υποστήριξε ότι στο εφετείο η απόφαση θα μεταβληθεί

Ξέσπασε ο αδελφός του δράστη

Ο μικρότερος αδελφός του Αλέξη Κολοβού, ξέσπασε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με ύβρεις, φωνές αλλά και κλάμματα, κρίνοντας άδικη την απόφαση για τον αδελφό του.

Νωρίτερα:

Με κλάματα άκουσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο 26χρονος Ηρακλειώτης, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, κατά την αιματηρή συμπλοκή στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Ο 26χρονος κρίθηκε αθώος για επεισόδιο σε κρεπερί που προηγήθηκε, καθώς δεν αναγνωρίστηκε ο ίδιος ως ένας εκ των εμπλεκόμενων. Ωστόσο ο 26χρονος για την ανθρωποκτονία κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί ο “βρασμός ψυχής” ούτε όμως το ότι βρισκόταν σε άμυνα. Στα κλάματα του 26χρονου αντέδρασε η οικογένεια του θύματος, απαντώντας “να σε σφάξω κι εγώ και μετά να κλαίω”… Οι παρεμβάσεις εκ μέρους της οικογένειας ήταν συχνές και κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων, ενώ η μητέρα, τραγική φιγούρα, βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κρατώντας μια φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της…

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ισόβια κάθειρξη του 26χρονου, ενώ αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

Σε ότι αφορά τον 24χρονο κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα που δεν έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά, της συμπλοκής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Αθώοι κρίθηκαν 8 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης απο άτομα που δεν έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για συμπλοκή.

"google ad"

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι ζήτησαν να αναγνωριστούν στους κατηγορούμενους ελαφρυντικά (διαφορετικά σε κάθε περίπτωση) των μη ταπεινών αιτίων, της ειλικρινούς μεταμέλειας και του προτέρου εντίμου βίου. Διαφορετική άποψη είχε, όμως, η Εισαγγελέας έδρας, Μαρία Τιντικάκη, που πρότεινε στο δικαστήριο να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο, ενώ χαρακτήρισε, μάλιστα,  καθαρά “συμπτωματικό το γεγονός ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο” και πρότεινε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό ούτε στους υπόλοιπους. “Ήταν δράση εν είδει συμμορίας” είπε η εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι αν και η συμπλοκή εκτυλισσόταν σε περιορισμένο χώρο (πεζογέφυρα), αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είχε βρεθεί στο σημείο, ανυποψίαστος, κάνοντας μια βόλτα στην παραλιακή.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, με εξαίρεση την περίπτωση τριών ατόμων, φίλων του θύματος, που αμέσως μετά τη συμπλοκή μετέφεραν το 19χρονο στο νοσοκομείο. Το ελαφρυντικό που τους αναγνωρίστηκε ήταν αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς, η Εισαγγελέας δικαιολόγησε τη μη παρέμβασή τους, καθώς όπως είπε, “φοβήθηκαν”. Αν παρενέβαιναν, όπως είπε, “ενδεχομένως σήμερα να ήταν αυτοί τα θύματα ή οι κατηγορούμενοι”.

Λάβρος ήταν η Εισαγγελέας απέναντι στις αντιλήψεις και την οπαδική αντίληψη που προκαλεί συμπλοκές, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός ανθρώπου. “Δεν καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και τις απόψεις αυτές περι Αλικαρνασσιωτών, ΟΦΗτζήδων, Παναθηναϊκών… Το πρόβλημά τους ας το έχουν στο σπίτι τους. Αν το βγάζουν έξω από το σπίτι τους, θα υποστούν τις συνέπειες” – είπε η Εισαγγελέας, με την πλευρά της οικογένειας του θύματος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ