15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ιταλία: Το ΔΝΤ ζητά ανάπτυξη από την κυβέρνηση Ρέντσι

Ημερομηνία:

Ανάπτυξη ζητά το ΔΝΤ από την Ιταλία, σύμφωνα με την σημερινή συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του  ιταλικού Τύπου,  που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά την συνομιλία της με τον Ιταλό πρωθυπουργό στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αναφέρει ότι ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπογράμμισε ότι “αφού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – το οποίο δεν είναι, ακριβώς, μια τοπική οργάνωση του κομμουνιστικού κόμματος στην Ουάσιγκτον – ζητά από την Ευρώπη να επενδύσει στην ανάπτυξη, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να αρχίσουν να θέτουν στον ίδιο τους τον εαυτό κάποια ερωτήματα”.

Μεταξύ άλλων, η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιελάμβανε, ακριβώς, τις ευρωπαϊκές στρατηγικές για την ανάπτυξη και τη ενίσχυση των επενδύσεων. “Δυο σημεία τα οποία ήταν κεντρικής σημασίας, κατά την διάρκεια του ιταλικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο και ολοκληρώνεται σε τρεις εβδομάδες”, όπως αναφέρουν πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ