14.8 C
Chania
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Κάθε μέρα που περνά αναζητάμε περισσότερο τον «Ανδρέα»

Ημερομηνία:

Σε κάθε αμφισβήτηση της ύπαρξής μας, σε κάθε αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας, σε κάθε υποχώρηση, σε κάθε υποτέλεια, σε κάθε συμβιβασμό, θυμόμαστε με νοσταλγία τον Ανδρέα.

Μας έμαθε να ονειρευόμαστε. Να πιστεύομε στο όνειρο! Μας σήκωσε πάνω! Μας έκανα να νοιώσουμε υπερήφανοι, να έχομε την αξιοπρέπειά μας, την αυτοεκτίμησή μας ως λαός! Ως Έθνος! Και ήταν πάντα με τον λαό! Ένοιωθε τον παλμό μας! Την αγωνία μας! Δεν τον ενδιάφεραν αυτόν τα παλάτια. Ο λαός τον ένοιαζε! Προσπάθησε και έδωσε καλλίτερες μέρες στον λαό. Δεν πληρώνομε αυτό, τώρα. Την Ευρωζώνη πληρώνομε!

Το ευρώ πληρώνομε! Το σύγχρονο Γερμανικό μάρκο, αυτό είναι το ευρώ. Ποιος μας έβαλε εν αγνοία μας στο ευρώ; Ο Σημίτης! Με ψεύτικα στοιχεία οικονομικά.

Την λάμψη του Ανδρέα εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και πήρε τις εκλογές!

Το ΠΑΣΟΚ τότε που αρνήθηκε τον Ανδρέα έχασε τη βάση του, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας το, ως Πατριωτικό Αριστερό κόμμα όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Και έμεινε το ΠΑΣΟΚ με το ποσοστό των εκσυγχρονιστών, δηλαδή με το ποσοστό του Σημίτη. Τα στελέχη των εκσυγχρονιστών μπήκαν και μπαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το μεγάλο ποσοστό της βάσης μένει τώρα χωρίς «εκφραστή». Θα τον κερδίσει η Φώφη; Δεν ξέρω! Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως την χάνει την βάση του ΠΑΣΟΚ που πρόσκειται στον Ανδρέα. Γιατί είναι το πιο πολιτικοποιημένο κομμάτι και όχι οι «χαχόλοι» που τους παρουσίαζαν αυτοί που πάντα μισούν και περιφρονούν τον Λαό!

Και ως πολιτικά όντα με πολιτική σκέψη και συνείδηση δεν εκφράζονται απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε απ’ τους εκσυγχρονιστές. Ούτε απ’ τους νεοφιλελεύθερους. Ποιος θα τους κερδίσει; Το Λευκό; Η αποχή; Ένα μέρος το ΚΚΕ; Ένα μέρος η Φώφη; Θα φανεί! Σύντομα!

Α.Ρ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και κηδεμόνας

Συλλήψεις στο Ηράκλειο για σωματικές βλάβες. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και συνελήφθη κηδεμόνας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Προανάκριση από Α.Τ. Χερσονήσου.

Χανιά: Αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο Χανίων, μετά από ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.

Μισθοί για κλάματα: Κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου, ένας στους τρεις εργαζόμενος με 1000 μικτά

Η εικόνα των μισθών στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται ανάμεσα στους...

ΔΕΔΙΣΑ: Ολοκλήρωση Έκθεσης Αποτίμησης Ανθρακικού Αποτυπώματος

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.) υπέβαλε...