13.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Κάλεσμα Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Αρμένων για την απεργία

Ημερομηνία:

Συν/φοι αγρότες,

Όλοι στους δρόμους! Αυτή είναι η απάντησή μας!

Όλοι την Πέμπτη 18 Οκτώβρη στις 10 το πρωί με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα στην πλατεία Ν.Καταστημάτων. Προσυγκέντρωση 09:30 στον κόμβο Μουρνιών. μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο: το μεγάλο κεφάλαιο- την κυβέρνηση- την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της –το ΔΝΤ.

  • Απέναντι στα μέτρα που μας εξαθλιώνουν για να κερδίσει το κεφάλαιο: αύξηση κόστους παραγωγής, μείωση τιμών παραγωγού, αύξηση εισφορών του ΟΓΑ, χαράτσι του ΕΛΓΑ

και ετοιμάζουν: μείωση επιστροφής ΦΠΑ από 11% σε 6%, το ίδιο για επιστροφή φόρου πετρελαίου, φορολόγηση αγροτεμαχίων και με βιβλία, τα υπόλοιπα χαράτσια, μείωση σύνταξης του ΟΓΑ κλπ.

  • Απαιτούμε:
  • Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και των αντίστοιχων νόμων.
  • Όχι στα χαράτσια- φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο, στα αγροεφόδια.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους.
  • Πάγωμα των δανείων όσο διαρκεί η κρίση – καμία κατάσχεση μέχρι 300.000€.
  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Μόνο με έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ –μονομερή διαγραφή του χρέους και χωρίς μονοπώλια και καρτέλ μπορούμε να εξασφαλίσουμε τον κόπο μας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...