16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Κάλεσμα για κινητοποίηση την ημέρα της επετείου για το Πολυτεχνείο, από αγωνιστές ενάντια στις βάσεις

Ημερομηνία:

Mε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα “οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις” αναφέρονται σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για το συντονισμό του αγώνα ενάντια στις βάσεις.

Στο κείμενο απευθύνεται και κάλεσμα για τη διαδήλωση της 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναφέρεται σχετικά:

Με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζόμενων και νεολαίων της πόλης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το συντονισμό ενάντια στις βάσεις στο εργατικό κέντρο την Δευτέρα 13/11. Ήταν η κορύφωση μιας καμπάνιας οπού με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και σε μαζικούς χώρους μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις και κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα πρώτο θετικό και αναγκαίο βήμα κοινής δράσης για να σπάσει το κλίμα αποδοχής που καλλιεργείται για την μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι επίκειται αναβάθμιση της βάσης της Σούδας αλλά και γενικότερα μεγαλύτερη εμπλοκή της Κρήτης και της Ελλάδας στα Νατοϊκά σχέδια. Γι αυτό εκτιμήθηκε πρέπει να υπάρχει συνέχεια στη συμπόρευση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση οργανώσεων,συλλογικοτήτων και αγωνιστών.

Οι οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 18:00 στη πλατεία Αγοράς όπου θα συγκροτήσουν κοινό αγωνιστικό μπλοκ με κεντρικό σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ- ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Μετά το Πολυτεχνείο θα καλεστεί εκ νέου νέα ανοιχτή σύσκεψη για τις δράσεις που προτάθηκαν στην εκδήλωση η οποία θα ανακοινωθεί δημόσια.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ