22.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Κάλεσμα για συντονισμό δράσεων ενάντια στα μνημόνια και το νέο ασφαλιστικό από τα Χανιά

Ημερομηνία:

Μια νέα οργάνωση στα Χανιά για τον “συντονισμό ενάντια σε παλιά, νέα μνημόνιο και ιδιωτικοποιήσεις” καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου αλλά και σε συντονισμό των δράσεων για την επόμενη ημέρα, με σύσκεψη σωματείων και φορέων την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με αίτημα την κλιμάκωση των δράσεων με νέα 48ώρη απεργία.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία 4/2 Πλατεία Αγοράς 11 π.μ.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δε θα περάσει, με απεργίες διαρκείας θα τους σταματήσουμε.

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι στην πανεργατική απεργία των συνδικάτων για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλους τους χώρους δουλειάς, περιφρουρούμε από το πρωί και κατεβαίνουμε με το πανώ μας στην απεργιακή συγκέντρωση. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη είναι η μαζική απεργιακή απάντηση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί θα ενωθούν όλα τα ρυάκια της σύγκρουσης, που ήδη έχουν ξεκινήσει σε δεκάδες χώρους και κλάδους.  Όλοι οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους, γιατί καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα ψέματα ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, η κυβέρνησης προσπαθεί αν διαλύσει συνολικά την κοινωνική ασφάλιση, υλοποιώντας όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους και προσθέτοντας σε αυτούς τις δικές τις επιθέσεις.

Η διάλυση του ασφαλιστικού είναι σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων εδώ και τρεις δεκαετίες, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις αρχές του ’90, στον Σημίτη στη συνέχεια, στον Γιαννίτση, στον Καραμανλή και το Μαγγίνα μέχρι τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Καμιά κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιβάλλει αυτά που θέλανε οι καπιταλιστές. Κάθε φορά τους σταμάτησε ένα ισχυρό εργατικό και απεργιακό κίνημα που τίναξε στον αέρα όλες τις επιθέσεις τους. Αυτό μπορεί αν γίνει και τώρα. Η κυβέρνησης φοβάται τις εργατικές αντιδράσεις και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει συναίνεση στα μνημονιακά κόμματα.

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη χρειάζεται να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία από όλες τις απεργίες που είχαμε τα τελευταία έξι χρόνια. Να είναι πιο μαζική, πιο μαχητική από κάθε άλλη πανεργατική. Χρειάζεται όμως να βρει κλιμάκωση και συνέχεια με επόμενες πανεργατικές απεργίες, άμεσα και χωρίς να περιμένουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες την ψήφιση του νομοσχεδίου. Να διεκδικήσουμε ότι μετά τις 4 Φλεβάρη θα συνεχίσουμε με απεργίες διαρκείας σε όλους τους κλάδους και όλους τους χώρους. Δημιουργώντας ένα πανεργατικό κύμα που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, ούτε να το ψηφίσει. Γι’ αυτό χρειάζεται να οργανώσουμε τους χώρους μας. Συγκροτώντας παντού επιτροπές αγώνα για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι της βάσης, την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Στις συνελεύσεις μας αποφασίζουμε απεργιακή κλιμάκωση και απαιτούμε από τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας. Αυτή τη μάχη δίνει με όλες του τις δυνάμεις ο Συντονισμός ενάντια σε παλιά, νέα μνημόνια και ιδιωτικοποιήσεις και σε καλεί να τη δώσουμε μαζί.

Σύσκεψη την Παρασκευή

Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, οργανώνει την Παρασκευή 5 Φλεβάρη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 7μ.μ. για να οργανώσουμε τη συνέχεια από την μεγάλη πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Η επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποτελεί επίθεση σε ένα από τα βασικότερα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτό απαιτεί από τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οργανώσουν άμεσα τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Να απαιτήσουμε και να οργανώσουμε την κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία απαιτώντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα έχει την τύχη του Γιαννίτση, δεν θα κατατεθεί καθόλου.

Τα συνδικάτα στα Χανιά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση του αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7μμ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ