22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Χανίων στη συγκέντρωση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και σε στήριξη της κατάληψης Rosa Nera

Ημερομηνία:

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Χανιά, στις 6 το απόγευμα.

Όπως σημειώνει:

“Η κινητοποίηση αυτή έχει διπλό χαρακτήρα μια και ήδη υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων για συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς ως ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη της Rosa Nera.”

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Έχουν περάσει ήδη έντεκα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού, η οποία έφερνε στο προσκήνιο  άλλη μια φορά την κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.

Ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, ανέργων και εργαζόμενων διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες, το Δεκέμβρη του 2008. Το γεγονός της δολοφονίας ήταν μια αφορμή. Έφερε στην επιφάνεια την αγανάκτηση για τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία που  λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο. Ξεδίπλωσε την αντίσταση σε ένα μέλλον που φαινόταν όλο και περισσότερο να υποθηκεύεται κάτω από τη λογική του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και των αγορών. Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» διατράνωνε τη θέληση, την πεποίθηση και την προσδοκία της νεολαίας να πάρει την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντος της, στα δικά της χέρια.

Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.  Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα» των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, οι επιθέσεις ενάντια στις συλλογικότητες γίνονται κανόνας και καθημερινότητα, ο αγώνας για τα  δικαιώματα της νέας γενιάς αποτελεί πλέον την μόνη ελπίδα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές , φοιτητικούς συλλόγους, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες στην συγκέντρωση Παρασκευή 06/12 , 18:00 Πλ. Αγοράς.

Υ.Γ. Η κινητοποίηση αυτή έχει διπλό χαρακτήρα μια και ήδη υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων για συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς ως ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη της Rosa Nera.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...