20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κάλεσμα και από το ΚΚΕ (Μ-Λ) για πορεία στα Χανιά στις 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Ημερομηνία:

Ανακοινωση Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ (Μ-Λ):

Οι χιλιάδες νεκροί στην χώρα από την πανδημία φανερώνουν την εγκληματική διαχείρηση  της κυβέρνησης που ακόμα και τώρα αφήνει το λαό να συνωστίζεται στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας.

Οι ασθενείς  πεθαίνουν περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ,ενώ η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς   και αγοράζει F-16  από τους ιμπεριαλιστές πατρώνες της.

Την ίδια στιγμή,με αντεργατικά τερατουργήματα όπως το νομοσχέδιο  Βρούτση χτυπιέται το 8ωρο και βασικές εργατικές  καταχτήσεις.Πλέον και σε τουριστικές περιοχές σαν τα Χανιά η φτώχεια και η ανεργία απλώνουν με προτωφανείς ρυθμούς ενώ οι μεγαλοξενοδοχοί κάνουν την κρίση ευκαιρία ζητώντας μειώσεις μισθών για την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα η  χώρα  γοργά μετατρέπεται σε πεδίο βολής φτηνό,προς πάσα χρήση για τους ιμπεριαλιστές μεγαλώνοντας τους πολεμικούς κινδυνους.

Ιδιαίτερα στη  νεολαία είτε σπουδάζει είτε εργάζεται,της φανερώνεται ότι τα όνειρα και οι προσδοκίες της δε χωρούν στη σύγχρονη βαρβαρότητα.Αντιμετωπίζει καθημερινά τους ταξικούς φραγμούς και την καταπίεση,ενώ την περιμένει ο εργασιακός μεσαίωνας και ο κίνδυνος να γίνει κρέας για  πολεμικά κανόνια.

Για αυτό,12 χρόνια μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου, η πολιτική της φασιστικοποίησης  που όπλισε το χέρι του Κοροκονέα βρίσκεται στο απόγειο της.

Με  αιχμή του δόρατος την κρατική τρομοκρατία  επειχείρειται να επιβληθεί σιωπητήριο στους λαικούς αγώνες.

Με πρόσχημα την πανδημία,η αστυνομοκρατία, οι απαγορεύσεις συναθροίσεων με χουντικά διατάγματα, τα πρόστιμα και οι συλλήψεις σε διαδηλώτες γνωρίζουν νέες δόξες.Ο Χρυσοχοίδης  με στόχο να τρομοκρατήσει ,κυνικά  δηλώνει ότι πρεπει να μάστε ευχαριστημένοι που δεν έχουμε ακόμα νεκρούς από τη κρατική καταστολή.

Ο νόμος για την απαγορεύση διαδηλώσεων,το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελεύθερίες,η  ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας ανοίγουν νέους κύκλους έντασης της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Η κρατική τρομοκρατία δε πρέπει να περάσει!

Η ανάγκη για ζωή και δικαιώματα λαού και νεολαίας είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ με το σύστημα της εκμετάλλευσης  και των πολέμων.

Για αυτό και οι αντιστάσεις και οι αγώνες δε παίρνουν αναβολή.Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς ,η μαζική λαική πάλη είναι μονοδρομός για να μπορέσει ο λαός να πάρει ανάσες.

Με αγώνες θα τιμήσουμε τους νεκρούς από την κρατική τρομοκρατία.Με την πάλη μας θα διεκδικησουμε τα δίκια μας.

"google ad"

Στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις θα σπάσει το κλίμα φασιστικοποίησης και τρομοκρατίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6/12 στις 12:00 στην πλ.ΑΓΟΡΑΣ

με τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικης προστασίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ