16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα, για το χωροταξικό Κρήτης που αποτελεί “ταφόπλακα για το Αποπηγάδι”

Ημερομηνία:

H Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ καλεί σε λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 4 Ιουνίου για το χωροταξικό Κρήτης. Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνει:

Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός – κοροϊδία  της περιφέρειας Κρήτης που πλήρωνε (με τα χρήματα μας) μελέτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Τσούτσο)  για  δήθεν χωροθέτηση των ΑΠΕ στην Κρήτη.

Ακόμα και σε αυτές τις μελέτες που πρόβλεπαν να γεμίσουν σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη με ΑΠΕ, το Αποπηγάδι είχε εξαιρεθεί λόγω της ύπαρξης φωλιών Χρυσαετού (αυστηρά προστατευόμενου από τη νομοθεσία σπάνιου και υπό εξαφάνιση αρπακτικού). Τώρα όμως το χωροταξικό της περιφέρειας προτείνει το Αποπηγάδι ως τη μεγαλύτερη ενεργειακή ζώνη ΑΠΕ από τις 8 που χωροθετούνται σε όλη την Κρήτη με την εγκατάσταση 556 MW, σχεδόν όσα καταναλώνονται σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μόνο που τα ΜW που προβλέπονται σύμφωνα με το χωροταξικό να εγκατασταθούν στο Αποπηγάδι (όπως και όπου αλλού) θα είναι άχρηστα για την ηλεκτροδότηση του νησιού, αφού έχει αποδειχτεί ότι, λόγω της μεταβλητότητας και μη προβλέψιμης παραγωγής των ΑΠΕ, το πολύ ένα 10% της ονομαστικής τους ισχύς εγχέεται στο δίκτυο, ενώ αυξάνονται συνεχώς και υπέρογκα οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς βεβαίως να κλείνουν οι συμβατικοί σταθμοί ρεύματος.

Είναι προφανές ότι τα σχέδια του χωροταξικού σχεδιασμού, εάν πραγματοποιηθούν, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του ιστορικού και πλούσιου σε βιοποικιλότητα και νερά Αποπηγαδιού.

Είναι επίσης προφανές ότι η περιφέρεια, όπως και οι εταιρείες, σχεδιάζει ερήμην και εν αγνοία των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε όλους τους κατοίκους και φίλους του Αποπηγαδιού,  σε Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην πλατεία του χωριού.

Για να οργανώσουμε την δυναμική απάντηση μας και στην περιφέρεια Κρήτης, όπως κάναμε ως τώρα και στις εταιρείες ΑΠΕ:  “Μολών Λαβέ” το Αποπηγάδι.

Καλούμε ιδιαιτέρως να παραβρεθούν στη λαϊκή συνέλευση τους βουλευτές του νομού, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των δήμων Καντάνου – Σελίνου και Πλατανιά.

Δείτε και σχετικό αρχείο για το χωροταξικό σε pdf:

______ 8.1_17.11.14

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ