24.8 C
Chania
Thursday, July 4, 2024

Κάλεσμα στην απεργία

Ημερομηνία:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου, Μεσκλών

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Όλοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία, να δώσουμε μαζικό & δυναμικό παρόν στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ – με μνημόνια ή χωρίς αυτά – σφίγγει σαν θηλιά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 στο λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά της, μειώνοντας δραστικά τα κονδύλια της ΕΕ για τη γεωργία.

Έρχεται να προστεθεί στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές μας, στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , στη φορολογία της αγροτιάς από το πρώτο ευρώ, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, που όλα μαζί βαράνε στην συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Καλούμε την φτωχομεσαία αγροτιά όλου του νομού, με τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους, με τη παρουσία του κάθε αγρότη & αγρότισσας, να δώσει στις 6 Νοέμβρη τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ! Χρειάζεται να απαντήσουμε δυναμικά σ’αυτούς που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς & τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.

Να βάλουμε απέναντί μας τις πολιτικές δυνάμεις – συμπολιτευόμενες & αντιπολιτευόμενες – που πίνουν νερό στο όνομα του Μάαστριχτ & της ΕΕ δίνοντας το «πράσινο φως» για μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Και ας βαφτίζονται μνημονιακές ή αντιμνημονιακές. Άν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΟΥΡΝΙΩΝ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παθολόγος από την Πολωνία γίνεται δωρητής οργάνων στο Ηράκλειο

Γιατρός-παθολόγος Πολωνικής καταγωγής ,ο οποίος στην διάρκεια των διακοπών...

5, 6 και 7 Ιουλίου Matala Beach Festival με Μαρίνα Σάττι, Toni Sfinos, Rous, Παυλίνα Βουλγαράκη, Gemma και ελεύθερη είσοδο

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού επιστρέφει και φέτος...

Έρχεται το συνδυασμένο εμβόλιο COVID-γρίπης

Το συνδυασμένο εμβόλιο της Moderna προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τους...

Πόσους υποψήφιους προέδρους αντέχει ένα κόμμα;

Του Όμηρου Ταχμαζίδη * ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ συμπεριλάβαμε...