27.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Κάλεσμα συμπαράστασης και από τη ΛΑ.Ε. Χανίων για τη δίκη των τριών των γεγονότων της 25ης Μαρτίου 2012

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΛΑ.Ε. Χανίων:

Την Τετάρτη στις 1 μάρτη 2017 δικάζονται οι Μανώλης Διαμαντής, ερευνητής και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, o Άρης Ρέττος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Τζίμας Γιώργος φοιτητής, μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας ποινικοποίησης της δράσης αγωνιστώνκαι τρομοκράτησης του λαού στα χρόνια του μνημονίου. Την 1η περίοδο των μνημονίων ακολούθησε η κινηματική άνοιξη των μεγάλων Γενικών Απεργιών, των Πλατειών, των Παρελάσεων του Λαού.

Στις 25 Μαρτίου 2012 η αστυνομία προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο Λαόκαι στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής. Όργιο καταστολής απέναντι στον κόσμο που μετατρέποντας τις παρελάσεις για τις 25ης Μάρτη σε Παρελάσεις του Λαού,έστελνεμήνυμα ανυπακοής στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και στα επιτελεία της ΕΕ .

Η συγκεκριμένη μέρα εδώ στα Χανιά, ξεκίνησε με τις 3 άδικες συλλήψεις των Μανώλη, Ρέττου και Τζίμα για να καταλήξει με τις προσαγωγές πάνω από 60 φοιτητών στο τέλος της. Όλοι όσοι ήταν στον δρόμο εκείνες τις ώρες γνωρίζουν την αθωότητά τους, όμως αυτό δεν αρκεί. Η συμπαράσταση του αγωνιζόμενου κόσμου την στιγμή που δίνουν την δικαστική μάχη για να αποδείξουν το αυτονόητο μένει να γίνει πράξη.

Γι αυτό καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 9:00 πμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν από 27 Μαΐου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, ξεκινούν οι προβολές...