13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ: «Απεργία Τετάρτη 5 Οκτωβρίου»

Ημερομηνία:

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10.30 Πλ. Αγοράς

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τώρα ανακοινώνει:

  • Απολύσεις 30.000-70.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο και τον στενό Δημόσιο Τομέα, έως το τέλος του 2011, με «όχημα» τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Για πρώτη φορά έναν αιώνα μετά το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις.
  • H Κα Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της προαναγγέλλει τη διάθεση υπεράριθμων εκπαιδευτικών(π.χ. γυμναστές κλπ) σε δήμους και άλλους φορείς.
  • Νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.
  • Νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% – 40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους. Η μείωση αυτή μπορεί να γίνει είτε άμεσα είτε μέσα από το νέο Μισθολόγιο-φτωχολόγιο, για να μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απόγνωση αφού ήδη έχουμε υποστεί περικοπές 40% των αποδοχών τους.

Οι εργαζόμενοι που έχουμε οδηγηθεί στη φτώχεια δεν έχουμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια. Οι μισθοί και οι συντάξεις μας μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα.

Την ίδια στιγμή στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία, τα Πανεπιστήμια μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, στα Νοσοκομεία δεν υπάρχουν φάρμακα. Με την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλισης, ολόκληρη η Κοινωνία οδηγείται στο περιθώριο.

Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι απαιτούμε αλλαγή πολιτικής.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ                                                                                                          με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες, απεργίες για να ανατρέψουμε αυτή τη μνημονιακή πολιτική και κάθε άλλη εκδοχή της

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ                                                                                                                      ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ μαζί με τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα για να προστατέψουμε και να αναβαθμίσουμε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και τα Δικαιώματά μας

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10.30 στην Πλ. Αγοράς

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης
Ο Γεν. Γραμματέας: Αντ. Δημητριάδης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...