19.3 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Κάπα Research: 71,9% υπέρ συμφωνίας με τους εταίρους – Στις 15 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ημερομηνία:

Εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές δηλώνουν οι πολίτες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.

Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.

Υπαρκτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ «βλέπει» το 68,8%, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.

Επιπλέον, το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση της έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).

Τέλος στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

left.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.