16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Με αφορμή την απόλυση Καρμοιρη, κάπου έχει χαθεί η μπάλα με την “κουλτούρα της ακύρωσης”…

Ημερομηνία:

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης είναι ο αθλητικογράφος που έκανε το λάθος να κάνει ένα κακόγουστο αστείο την εποχή των social media. Το αστείο ήταν πράγματι κακό και ήταν ρατσιστικό, όμως δε γίνεται να ακυρώνεται η πορεία ενός ανθρώπου και όλη του η ζωή για ένα κακόγουστο αστείο.

Γιατί, αυτό που ακολούθησε ηταν πρωτόγνωρο. Λες και η πορεία της χώρας βασιζόταν στο αν θα τιμωρηθεί ο αθλητικογράφος της ΕΡΤ, όλοι στα social media σχολιάζαν το κακόγουστο αστείο. Το σχολίασαν τόσο πολύ μέχρι που στο τέλος η ΕΡΤ δεν επέπληξε αλλά απέλυσε τον αθλητικογράφο.

Και μετά ακολούθησε ένας νέος κύκλος κανιβαλισμού στα ειδησεογραφικά πρακτορεία και στα social media με χιλιάδες κακόγουστα αστεία με ειρωνείες για το όνομα του δημοσιογράφου, για το δίκαιο της απόφασης της απόλυσης… για τη νίκη που επιτεύχθηκε επί του ρατσισμού.

Γελοία, αστεία πράγματα, αν δεν ήταν επικίνδυνα.

Εδώ, δεν βλέπουμε απλά μια απόλυση, αλλά ένα δημόσιο εξευτελισμο και μία απίστευτης κλιμακας βίας εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπου, επειδή έκανε ένα λάθος.

Άραγε, όλοι αυτοί οι αναμαρτητοι που ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν πει κάτι λάθος, αν με τις πράξεις τους οδηγήσουν αυτό τον άνθρωπο στην αυτοκτονία, τι θα λένε; Ότι δεν φέρουν καμιά ευθύνη; Ότι έχουν το δικαίωμα να βρίζουν και λοιδωρούν ελεύθερα, αρκεί να το κάνουν μέσω των κοινωνικών μέσων;

Η κουλτούρα της ακύρωσης την οποία πρεσβεύουν όλοι αυτοί που σήμερα κανιβάλισαν πάνω στον Δημοσθένη Καρμοίρη δεν αποτελεί ακτιβισμό γιατί δεν σέβεται τον διάλογο, το αντίθετο μάλιστα. Εμμένει τυφλά σε μια θέση, σπάνια ακούει τα όσα έχει να πει ο εκάστοτε «κατηγορούμενος» και δεν υπολογίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην πραγματική ζωή αυτών των ανθρώπων, τόσο από οικονομικής, όσο και από ψυχολογικής και κοινωνικής άποψης.

Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την βαρύτητα των συμβάντων.

Η δύναμη που μας έχουν δώσει τα social media δεν είναι τόσο άκακη όσο νομίζουμε, γιατί πίσω από κάθε άποψη που αποφασίζουμε ότι δεν μας κάνει, κρύβεται ένας άνθρωπος, τον οποίο οφείλουμε να ακούσουμε πριν τον «σβήσουμε από προσώπου Γης», με τις όποιες συνέπειες κρύβει αυτό. Είναι άλλο κάποιος να έχει υιοθετήσει την ρητορική μίσους καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του και άλλο να έγραψε στο twitter ένα ανέκδοτο για ξανθιές όταν ήταν 15 χρονών.

Δείτε και ένα σχετικο βίντεο-ομιλία σχετικά με το φαινόμενο:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...