13.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Κήρυγμα μίσους από τον Μητροπολίτη Μόρφου: Για τον κορωνοϊό φταίνε οι σαρκικές αμαρτίες και οι εκτρώσεις

Ημερομηνία:

Σε ένα ακόμη εξοργιστικό παραλήρημα προχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του και «ανταρσία» στην απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για αποχή των πιστών από τις εκκλησίες μέχρι και τις 10 Απριλίου.

Την ίδια ώρα που η ανθρωπότητα μετράει πάνω από 6.00 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ακόμη υποφέρουν από τον κορωνοϊό, ο μητροπολίτης θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους πιστούς ότι για τον ιό φταίει… η αθεΐα, τα σαρκικά αμαρτήματα και οι εκτρώσεις!

Αναλυτικά στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Μόρφου αναφέρει ότι «ατροπαραδότως, σε δύσκολες στιγμές, περιστάσεις και ασθένειες, οι πιστοί της Εκκλησίας καταφεύγουν στις θείες Λειτουργίες, όπου, κατά τον ψαλμωδό, «Σώμα Χριστού μεταλαμβάνουσι, πηγής αθανάτου γεύονται». Άρα δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι, με αφορμή την παρούσα πανδημία του κορωνοϊού, να ενοχοποιήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ως πηγή θανάτου, άπαγε της βλασφημίας!

Και, περαιτέρω, οι ιεροί χώροι των ναών, παρεκκλησίων και εξωκκλησίων μας, οι ιερές εικόνες, τα άγια λείψανα και ο Τίμιος Σταυρός, που συν Θεώ θα προσκυνήσουμε την επόμενη Κυριακή προς ενίσχυσή μας, είναι πηγές αγιασμού και θείας ενέργειας, που αποδιώκουν κάθε μολυσμό ψυχής και σώματος. Την ερχόμενη Κυριακή, τί Σταυροπροσκύνηση θα τελέσουμε χωρίς προσκύνηση του Σταυρού;Σας παρακαλούμε, λοιπόν, πατρικά και με νηφαλιότητα, όπως οι εις τα όρια της Μητροπόλεως Μόρφου ευρισκόμενοι συνεχίσουμε απρόσκοπτα το εκκλησιαστικό πρόγραμμα Ακολουθιών και θείων Λειτουργιών της Μητέρας μας Εκκλησίας, και εμείς οι ταπεινοί και ολίγοι θα βαστάσουμε «το βάρος και τον καύσωνα της ημέρας», και για πιστούς και για ολιγοπίστους. Ο ίδιος ο Κύριός μας, μας το είπε: «Όπου εισί δύο ή τρείς συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών». Όπου Χριστός, εκεί ζωή, καθότι αυτός είναι ο νικητής του θανάτου, της αμαρτίας και του διαβόλου.

Σας παρακαλώ, να έχετε την ευχήν μου, νά εύχεσθε ως εξής: «Χριστέ μου, δος μου την υπομονήν και την πίστιν των αγίων». «Αύτη η πίστις, την οικουμένην εστήριξεν». Και, «όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις».

Μετά πολλών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

Κάποιος να τον μαζέψει τον σεβασμιότατο…

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...

Διαμαρτυρία γάλλων αγροτών έξω από το εξοχικό του Μακρόν: Άφησαν κοπριά κι ένα… φέρετρο

Στο στόχαστρο των γάλλων αγροτών που επίσης βρίσκονται στους...